Hur man Beskär klätterrosor för vintern

Medan klätterrosor kan tränas till att klättra över stenmurar eller spaljéer eller staket, om de inte är trimmas tillbaka i slutet av varje växtsäsong, blir de ohanterliga tovor av briars som bär mycket få Blom. För att hålla klätterrosor robust och full-blommande, canes måste trimmas ordentligt tillbaka i mitten av - till-vårvintern, när de är helt vilande. Medan vem som helst kan trimma en växt, framgången ligger i att veta hur man trimmar en klättrande ros ordentligt och klättrare behöver inte beskäras som allvarligt som andra typer av rosor.

Instruktioner

•Använd vassa saxar ta bort bladen från käppar. Svampsporer finns på bladen, så att skydda växten från skador under våren, du måste bli av bladen.

•Locate alla grenar som verkar vara skadade, döda eller sjuka, och skära av dem i en vinkel på sockerrör (huvudstammen). Hitta alla vilda eller igenvuxna grenar och skära av dem på sockerrör, alltför. Om du märker några grenar som överliggande andra, att göra en webb av grenar, klippa dem på sockerrör också.

•Strömförbrukning i standbyläge tillbaka från växten och ta en ordentlig titt på den. Leta efter fyra till sex friskaste huvudsakliga käppar som har side knoppar eller vågräta grenar växer från dem. Dessa "djurhållare" är oftast de gröna unga. Alla andra huvudsakliga grenar som inte fräschare eller inte har sidogrenar med knoppar kan skäras av.

•Untie alla huvudsakliga käppar som kan ha varit knuten till spaljé förra säsongen. Åter knyta de bästa huvudsakliga käppar att spaljé med material som sträcker sig (t.ex. strips strumpbyxor) för att möjliggöra tillväxt och förkorta den sida eller laterala grenar så de har bara två till fem knoppar på dem genom att klippa grenen.25 tum ovanför den sista bud. De mer övergripande grenarna du har, mer blommorna du kommer att ha.

•Tie den trimmade horisontellt grenar till spaljé med en remsa av strumpbyxor. Stå tillbaka och titta på hela anläggningen igen, i åtanke att det huvudsakliga målet är att ha klättrande ros spridningen över spaljé, men inte övervinna den.

Tips & varningar

  • Kom ihåg att stå tillbaka regelbundet för att Visa anläggningen som helhet och föreställa sig hur det kommer att växa att täcka spaljé.
  • Kontrollera din sekatörer är vassa så att de göra ett rent snitt och inte tugga igenom grenarna.
  • Bära tunga trädgård handskar för att undvika att bli spetsade av törnen.