Hur man Beskär italienska plommon växter

Plommonträd sorter är indelade i tre grupper: Europeiska, japanska och hybrid växter. Det italienska plommonet faller i kategorin Europeiska (Prunus domestica). Anläggningen är härdiga till US Department of Agriculture zon 4. I slutet av sommaren producerar trädet en mogen gröda lämplig för färska äta, konservering och torkning. Som är fallet med andra grödor-producerande plommonträd, behöver italienska sorten beskärning att utveckla en struktur som är starka nog att bära tunga frukt.

Instruktioner

•Kapa italienska plommon trädet tillbaka till 26 tum från marken vid plantering om du köpt en planta utan grenar. För ett förgrenat träd, Välj fyra jämnt fördelade stjälkar 18 till 30 inches ovanför marken för att behålla. Dessa är kända som de huvudsakliga ställningar. Ta bort alla andra grenar. Trimma ställningar till halva sin längd. Göra beskärning nedskärningar 1/4 tum ovanför en knopp som är vänd bort från anläggningen.

•Prune bruten och sjuka grenar i slutet av den första växtsäsongen. Klipp av upprättstående grenar som gro från ställningar. Om ställningar börjar peka uppåt, trimma sina tips tillbaka till en knopp som är vänd bort från plommon träd.

•Ta bort alla grenar som utvecklas under ställningar under de följande åren. Rensa bort döda och sjuka grenar och de som bildar smala vinklar med ställningar. Minska stammen för att upprätthålla den italienska plommon höjd. Trimma byggnadsställning tips om de böjer uppåt.

•Thin fruktbildningen grenar med en tredjedel årligen efter trädet blir produktiva. Trim tips av återstående stjälkarna om de börjar sloka.