Hur man Beskär ett skäggigt Iris

Skäggige Iris är vackra trumpetas blommor som kommer i en mängd färger som vitt, rosa och lila. De kommer att lägga skönhet och nåd till din trädgård från slutet av våren fram till början av hösten. Beskärning ett skäggigt iris är nödvändigt i början av hösten för växten att blomma igen i början av sommaren. Korrekt beskärning skäggige iris kommer att säkerställa det kommer tillbaka varje år.

Instruktioner

•Ta bort alla döda iris blommar med sekatörer en gång skäggige iris har slutat blommar för säsongen.

•Kapa bloom härrör till marken, trim döda blad och plommon tillbaka friska bladen till 4 till 5 inches i höst, enligt National Gardening Association. Detta kommer att förhindra att skadedjur som attraheras av den skäggige irisen som bladlöss och provtagare.

•Använd en evergreen bough marktäckning efter marken har fryst för att skydda stjälkar och förhindra rötter hävde ur marken. Om de gör, placera mer jord över rötterna. Använd inte någon trä-typ täckningsmaterial eftersom detta kan orsaka stjälkar att ruttna, enligt blomma trädgårdsskötsel Made Easy. Ta bort gren kompostmaterial i början av våren.