Hur man Beskär ett druvsorter

Beskärning vinrankor kan vara ett mysterium. Men om du kommer ihåg att alla druvor producerar frukt på ett - åriga trä, du har tagit det första steget mot vinodling! Här är hur du beskär en grapevine.

Instruktioner

•Tillåt druvsorter att växa något som sätt det första året är det i marken. Med riklig stjälkar och blad kommer hjälpa till att utveckla ett starkt rotsystem på omogna vinrankor. Ingen beskärning alls för det första året.

•Välj den starkaste och mest kraftfulla utseende stem under vintern av det första året. Använda bypass klippverktyg, ta bort alla andra stammar vid basen av växten eller så nära stammen på huvudstam som möjligt. Andel återstående stammen som kommer att bli stammen av anläggningen. Använda en druva spel eller säker vinstockar längs ett staket med tråd.

•Tillåt kommer för att växa från huvudstammen. På våren två år, börja att ta bort alla utom två av de allra bästa sida skott som växer från stammen. Om vinstockar inte är förgrening där du vill det också, nyp upp på huvudstammen uppmuntra sida förgrening.

•Kapa tillbaka toppen av stammen under midsommar det andra året, när vinstockar når önskad höjd. Processen för tipset beskärning kommer att tvinga ny tillväxt längs huvudstammen. Ta bort alla nya grenar som inte passar din plan.

•Kapa tillbaka alla utom de önskade sidogrenar och huvudstammen på andra vintern. Vad du har nu är den primära ramen för anläggningen - en upprätt stjälk med två sidogrenar.

•Tillåt vinstockar växa under tredje våren och sommaren, tar bort allt som växer från stammen. Du vill behålla den grundläggande ramen för vinstockar.

•Låt 12 knoppar längs varje armarna under tredje vintern. Beskärning på tredje vintern är avgörande för framtida fruktproduktion. Dessa 12 är den knoppar som kommer att producera frukt under 4: e sommaren. Var och en av 12 bör ha 1-2 blad lederna så att vinstockar ser ut som en knubbig hatt rack när du är klar med beskärning. Dessa kallas "förnyelse knoppar" och kommer att förbli på anläggningen för evigt.

•Prune 12 förnyelse knoppar så det finns alltid en mer knopp växer från spets. Denna praxis kommer att fortsätta från den fjärde vintern framåt. Vad du gör är att låta förnyelse knopparna att utvidga och växa en knopp längd varje säsong. Under sommaren utvecklas frukten på den nya tillväxten som fjädrar från förnyelse bud. Att hålla dem kort under säsongen vilande håller växterna under kontroll.

Tips & varningar

  • Hålla beskärning verktyg vassa och rena.
  • Vara försiktig med att skära av det senaste årets tillväxt från förnyelse bud. Du behöver bara ett bud från att tillväxt, men om du förlorar det av slarvig beskärning, kommer du att förlora din skörd till nästa sommar.