Hur man Beskär ett blommande plommon

Hur man Beskär ett blommande plommon

När beskärning en blommande plommon eller något träd för den delen, är du i effekt gör kirurgi på trädet. Därför är det viktigt att göra det ordentligt så sår du vållar på trädet i beskärning läka ordentligt. Se till att de verktyg du använder är i gott skick. De behöver inte steriliseras men de ska vara rena och skarpa nedskärningarna läka över ordentligt och Blommande plommonträd förblir friska och livskraftiga.

Instruktioner

•Prune små kvistar och grenar från en blommande plommon när det är färdigt blommar i slutet av våren. Detta främjar god tillväxt och tjock vegetation. Skär precis ovanför en ut motstående bud. Detta kommer att uppmuntra trädet att växa i en ursprungsgrenens form.

•Klämma eller klipp ut alla sjuka, trasiga eller spruckna grenar. Om att klippa ut en stor gren vara noga med att inte riva Barken. Först göra en skåra ungefär 18 inches från stammen på trädet. Skär 1/3 till 1/2 av vägen genom grenen. På ovansidan av grenen, flytta 1 tum ovanför underskred och skär tills grenen bryter från sin egen vikt. Innan skära den resterande 18-tums stubben, identifiera filial kragen. Leta efter en svullnad kommer bort stammen på trädet. Skära på sidan förgrena sig av svullnaden och så nära som möjligt. Detta ger det blommande plommonet den bästa chansen att läka över snittet.

•Thin ut interiör grenar från tid till annan så solljus når i mitten av blommande plommon och att skapa god luftcirkulation. Detta kommer att hålla sjukdomar borta.

•När beskärning det är viktigt att inte lämna stubbar. Nedskärningarna bör spola till mindre grenar och spola till gren svälla för stora grenar. Träden har svårt att läka över stubbar och de kommer att bli startpunkten för sjukdomar och insekter. Kärnveden av träd kan bli infekterade och hjärtat röta kommer följden.

•Prune om Blommande plommonträd har svart Knut sjukdom. Detta är en sjukdom som orsakas av en svamp som färdas på vinden. Om svarta utväxter är fläckig på små kvistar och grenar ska de beskäras ut rätt bort 2 till 3 inches under svart knut. Svarta knutar på stora grenar kan bokstavligen skäras. Detta sker bäst i augusti. Om detta inte är möjligt så gör det innan tillväxten startar följande vår. Klipp ut den knop plus 1 tum av friskt trä bakom knuten.

Tips & varningar

  • Det är inte nödvändigt att måla över slutet nedskärningar där grenar tas bort, men om du känner att det kan vara nödvändigt i ditt område att avvärja insektsangrepp eller sjukdom, använda en latexfärg snarare än en oljebaserad färg.
  • För mycket beskärning på en gång kommer att försvaga och betona det blommande plommonet. Felaktig beskärning kommer att bjuda in insektsangrepp och sjukdomar.