Hur man Beskär ett Berberis Bush

Hur man Beskär ett Berberis Bush

Berberis eller Berberis arter av växter som de vanligen kallas blomma och bära frukt buskar Asien. De trivs i skuggiga skogen inställningar och rika, fuktig jord. De anses av vissa vara invasiva som deras framstående spines kan göra management utmanande. Täta beskärning är inte nödvändig om avsikten är att behålla busken betydligt mindre än sin naturliga höjd eller spridas.

Instruktioner

•Ta bort alla skadade, sjuka, trasiga eller döende grenar under hela växtsäsongen att förhindra sjukdomen problem och att hålla busken snyggt. Skär den skadade grenen till basen där den möter den överordnade grenen eller till kronan av anläggningen, vilket resulterar i en mer naturlig look.

•Prune berberis buskar för form och storlek i början av sommaren direkt efter blomning har lagt sig för att bevara nästa års blomning och bära frukt cykel. Skär med långskaftad grensaxar eller sekatörer för önskad höjd och spridningen av busken. Ta bort upp till 1/3 av anläggningen samlas i något år av beskärning att minska stress och hot om chock. Ta bort alla Urklipp, placera dem i en tunga soppåse eller papperskorgen; taggarna kommer att bära bort sticklingarna i händer eller armar svårt.

•Rejuvenate i mitten av en berberis buske som behövs när kärnan blir tunn, centrala grenarna förlora lövverk eller bli brun. Genomföra en hård beskärning, borttagning av upp till 1/3 av gammalt eller underpresterande grenar i centrera av växten till kronan. Detta är sannolikt behövs endast när busken är skadad eller vart tredje till femte år om alls.

Tips & varningar

  • Alltid bära tunga trädgård handskar och en långärmad tröja eller jacka när du arbetar i eller runt Berberis som taggarna är långa och extremt skarpa.