Hur man Beskär Bridal krans och Snowmound Spiraeas

Bridal krans (Praktspirea prunifolia) och Snowmound (Praktspirea nipponica) Spiraeas är mycket vacker och lätt att växa våren blommande buskar. Nätta, vit Blom linje deras graciösa, övergripande grenar och fyller luften med en söt doft. Det enda problemet med våren blommande spireas som brud krans och Snowmound är de tenderar att snabbt bli övervuxna och twiggy och blomma mindre om de lämnas unpruned. Lyckligtvis, det är super lätt att få buskar tillbaka i form om du ger dem en trim med en teknik som kallas "gradvis renovering beskärning." Här är hur man tillämpar denna teknik för att beskära dessa spiraeas.

Instruktioner

•Den bästa tiden att beskära våren blommande spireas är omedelbart när buskarna är klar blommar. Som med alla beskärning projekt, börja med att ta bort döda, sjuka, spinkiga, eller split grenar. Beskära dessa grenar tillbaka antingen på marken eller till en plats där de går med en frisk, levande gren.

•När du har rensat ut alla döda och ohälsosamma trä, är det dags att påbörja renovering beskärning processen. Tanken bakom denna teknik är att skära tillbaka 1/3 av de äldsta grenarna till marken varje år för att stimulera en leverans av ny tillväxt.

•Innan du starta beskärning, steg tillbaka och ta en ordentlig titt på din buske. Planera vilka av de äldsta grenarna som du vill ta ut innan du börjar. Kom ihåg att beskärning som utför kirurgi på din buske, så du inte vill starta amputerat ben utan att noggrant utvärdera vilka som behöver komma ut först.

• Starta genom att skära ut den gren som sticker ut mest och bidrar minst till övergripande form av busken. Avskurna grenen som nära basen som möjligt med en skarp, smala såg, eller förbi grensaxar om grenen inte är så stor.

•När du har tagit bort första förgrena sig, utvärdera busken igen och ta ut den nästa sämsta grenen. Upprepa denna process tills du har tagit bort 1/3 och inte mer av de äldsta grenarna. Som du Beskär, gör ditt bästa för att skapa en buske med en balanserad form och graciösa form.

•Om du vill slutföra renoveringen beskärning, måste du upprepa steg 1 till 4 varje vår i två år. Efter tredje våren, du kommer att ha tagit bort alla gamla tillväxten och har en nästan ny buske. För att hålla din buske ser bra, beskära ut döda och ohälsosamma trä årligen.

Tips & varningar

  • Om din Praktspirea busken blommar på sommaren, måste att beskära på vårvintern. Kolla in min artikel: "Hur att beskära sommaren blommande Spiraeas" för detaljerade instruktioner.
  • Om du har en riktigt gammal, igenvuxna Praktspirea som sällan blommar, du kan prova att göra en radikal plommon i stället för att ta bort busken. Helt enkelt skära tillbaka alla (Ja, alla) av grenarna tillbaka till marken i slutet av vintern. Busken kommer att skicka upp nya, friska tillväxt av rötter under våren, men anläggningen kommer troligen inte blomma för ett par år.