Hur man Beskär astrar, Salvia och andra blommande växter

Att veta när och hur man Beskär blommande växter är en av grundläggande färdigheter nybörjare trädgårdsmästare behöver lära. När du behärskar beskärning, är du på god väg att ha friska, vackra perenner som kommer tillbaka år efter år, att behålla sin form och blir större utan trängs ut andra växter. Positiva beskärning praxis är avgörande för växtskydd, hjälper till att förhindra sjukdomar och avvärja skadedjur. Beskärning annueller behövs nästan aldrig, eftersom de endast pågå under en växtsäsong, men perenner, som astrar och salvia, behöva beskäras minst en gång per växande säsong.

Instruktioner

•Bestäm när du vill beskära. Växterna gör bäst när beskäras tidigt på växtsäsongen eller när de har börjat att gå vilande i slutet av säsongen. Astrar och salvia, bör eftersom de är hösten blommande växter, beskäras tidigt på våren så kraftig tillväxt, sedan klippte igen i slutet av säsongen--efter den första hård frosten eller bara före den första tunga snöfall, är bäst.

•Kontrollera växten, och identifiera målen för beskärning. Minst sagt, kommer att du behöva eliminera eventuella döda områden av blommande växten och trimma terminal knoppar för att främja sund tillväxt. Du kan också önskan att beskära växten till en viss önskad form, även om för mycket forma inte är oftast lämplig för blommande växter.

•Trimma ut några döda delar av anläggningen. Skär några döda stammar ner till närmaste området där du fortfarande se tecken på sund tillväxt. Klipp ut några stjälkar som visar tydliga tecken på sjukdom. Rengör din sekatörer med en ljus blekmedel och vatten, blandas i en behållare, efter att de har kontakt med alla sjuka växt områden att förhindra spridning av sjukdomar.

•Trimma ändarna på varje stam på våren, innan den blommande säsongen börjar, att uppmuntra blommande växter att växa buskiga, snarare än tall och spinkig. Dessa knoppar förhindra tillväxt av side knoppar, så när de tas bort, side knoppar börjar att växa, att säkerställa en mer robust buskiga form för blommande växter. Detta kan göras med astrar och salvia till juni.

•Trimma växter ner till marken, lämnar endast 3-5 inches av stam, i sen höst eller tidig vinter. Detta kommer att förhindra vinterstormarna skadar växterna och göra det lättare för vår tillväxt att dyka upp. Astrar måste speciellt skäras tillbaka, eftersom annars deras höga stjälkar kan bilda en tjock härva över vintern.