Hur man Beskär årliga blommor

Hur man Beskär årliga blommor

En årlig blommande växt är en växt som blommar för en växtsäsong och sedan dör. Ettåriga växter kräver en annan typ av beskärning än perenna blommor eftersom du inte förbereder anläggningen för nästa säsongs tillväxt. Målet med beskärning en årlig blomma är att uppmuntra anläggningen att producera så många blommor som möjligt under dess livslängd och för att bibehålla hälsa och form av anläggningen.

Instruktioner

•Deadhead blomman under vegetationsperioden. Om du vill deadhead, knipsa av vissnande blommor med ett par sekatörer. Du kan också dra använt blom av med fingrarna om stjälken är tunn. Ta bort Blom ner till nästa bud. Detta uppmuntrar anläggningen att producera fler blommor omedelbart.

Undertecknande anläggningen för döda eller skadade blad under hela året. Användning trädgårdsskötsel saxen för att skära ned några skadade blad till nästa blad knoppen på stjälken.

•Kapa årliga baksidan till en halv av varje skjuta på anläggningen, om du försöker styra storleken på anläggningen. Skära den tillbaka halvvägs kommer att hålla växten kompakt samtidigt uppmuntra nya blad och knopp tillväxt för återstoden av växtsäsongen.