Hur man beräknar tyget behövs för fönsterbehandlingar

Hur man beräknar tyget behövs för fönsterbehandlingar

Att göra din egen fönsterbehandlingar är ett bra sätt att dra ett rum tillsammans. Alltid beräkna alla dina mått innan du köper tyg så att du vet hur mycket du behöver. Nästa gång du är i butiken, ta hem tygprover och avgöra vilken av dem bästa passar rummet; gör sedan din mätning.

Instruktioner

Mäta din Windows för gardiner

•Decide om du vill ha gardinerna hänga direkt på en stav eller från ringar. Om det är tidigare, måste du lägga till 4 inches till din höjd mätning att kompensera för loopen genom vilken din gardinstång kommer vara uppträdda. Om du väljer ringar, det finns ingen ersättning behövs. Mäta fönstret från den yttre kanten av trim till den yttre kanten av trim. Mät bredd och höjd. Anteckna alla dina mått. Om du gör gardiner för flera fönster, mäta varje enda fönster, även om de ser likadana ut.

•Lägg till 5 inches till alla bitar av tyg som du kommer att skära. Detta är att du en 2 ½ tum sömsmån på alla sidor. Till exempel, låt oss säga att du hänger en gardin direkt på en stång och dina fönster höjdmått är 36 inches. Lägga till 5 inches för sömsmån och 4 inches för loopen för en total tillägg 9 inches. I detta fall skulle den slutliga höjden av tyg behöva vara 45 tum. Detta är att skapa en gardin som passar ditt fönster fint. Om du vill skapa en bra ljus blockerare, kan du överväga att lägga till extra längd.

•Utöka ditt Breddmätning göra gardinen "moln." Enligt SavvySeams.com bör bredden på tyget minst en och en halv till två gånger bredden på fönstret. Om din fönsterbredd 36 inches, skulle din sista mätning vara dubbel de plus 5 inches. Så 36 gånger två är 73 inches plus 5 inches för sömsmån är 78 inches. Om du gör gardinen exakta bredden på fönstret visas vara för liten eftersom det hänger något framför glaset.

•Om du vill ha gardiner att dela i mitten, kom ihåg att justera för sömsmån. Har du två extra sömmar nedåt mitten av din Breddmätning så du kommer att behöva lägga inches till dina beräkningar. Om fönstret är 36 inches och du det dubbla för att få 73 inches, måste du dubbla din sömsmån. I stället för att lägga till 5 inches för två sömmar måste du lägga till 10 inches till din slutliga Breddmätning. Skär den stor bit tyg först, sedan skär den på mitten för att säkerställa att de är samma.

•Lägg till en kappa med en liten justering av ditt höjdmått. En valance är den extra tyg som hänger framför din gardin längs toppen att rama in fönstret. Bestämma hur länge du vill valance vara. Tio inches rekommenderas av AllFreeCrafts.com. Lägg det till ditt höjdmått. Kom ihåg att klippa valance bara lika bred som din gardintyg, det bör "billow" också.

Tips & varningar

  • Oroa dig inte för mycket sömsmån på bredden på fönstret behandling. Du gör redan gardinen dubbelt så bred som fönstret, några inches kommer inte att göra för mycket av en skillnad.