Hur man beräknar området taknocken Ventilation i ett bostadshus

Hur man beräknar området taknocken Ventilation i ett bostadshus

Ridge ventiler kan en hem till ordentligt vent, medan underkänna regn eller andra former av nederbörd att läcka in i vinden eller krypgrunden under taket. Lika mycket kall luft och varm luft strömmar genom ventilerna är av största vikt för korrekt värmeutbyte. Beräkna hur mycket yta finns på taket aids för att fastställa hur länge ridge ventilen ska köras.

Instruktioner

•Measure måtten på taket du behöver ventilera om du inte redan vet det exakta antalet. Använd ett måttband för att mäta en av långsidorna av taket för att bestämma längden och sedan låg måttbandet över taket för att mäta bredden. Multiplicera de två resulterande numren tillsammans för att hitta området av taket i kvadratmeter. Till exempel skulle ett tak som är 60 fot lång och 30 fot brett ge 1.800 totala fötter.

•Calculate att fastställa beloppet av ventilation ett tak av din storlek kräver. Dela många från steg 1 av 300, det minimiantal som krävs av nästan alla byggnormer för tillräcklig ventilation i förhållandet 1:300. Med hjälp av tidigare nämnda exempel, ett tak av 1,800 fot lämnar dig med 6, eller snarare 6 totala fot för ventilation område, av vilka de flesta bör vara belägen på åsen av taket själv och inte så mycket i bjälklaget.

•Calculate hur många kvadrat inches av avluftning du behöver. Standard storlek tak luftning bältros är 18 inches i längd. så, multiplicera 18 med längden på taket. I exemplet ska behövs 1.080 kvadrattum ventilation utrymme. När dividerat med 12 inches (1 fot), betyder det du behöver för 7,5 tum enligt exempel siffrorna.

•Inköpt din takläggning levererar enligt numren enligt din beräkning. Tänk på alla bältros-avluftning bältros ingår – säljs i buntar som nummer 21 till 27 i räkningen, beroende på vilken stil av singel du väljer för ditt hem. Använd detta nummer för att avgöra hur många buntar du behöver, men har alltid extra ventiler å ska något hända att de andra.