Hur man beräknar flödet genom en öppning

Hur man beräknar flödet genom en öppning

Att beräkna flödet av vatten genom en öppning som vi behöver veta saker: hastigheten på vattnet och tvärsnittsarean på vatten. För att göra denna beräkning måste vi anta att öppning är en perfekt cylinder.

Instruktioner

Beräkning av flödet

•Measure längden på öppning med ett måttband. Spela in avståndet i meter (1 fot lika med 0.304 meter) på ett papper.

•Tappa ett objekt (en gummiboll fungerar) överst i öppning och registrera antalet sekunder objektet som krävs för att nå slutet av öppning.

•Calculate hastighet genom längden på öppning divideras med antalet sekunder objektet tog för att nå botten av öppning. Så, för en längd av 20 meter och en på 100 sekunder, bör hastigheten vara 0,20 meter/sekunder.

•Hitta tvärsnittsarean på öppning, nästa. Först måste du beräkna flera variabler. Mäta radie, vilket är avståndet mellan mittpunkten och kanten av öppning. Spela in detta avstånd i meter och etikett som "r" på en bit papper. Nästa Mät avståndet från toppen av öppning till toppen av vattnet (området av tomt utrymme). Spela in i meter och etikett som "x". Mäta bredden på ytan av vattnet i öppning, och spela in som "z" i meter.

•Om du vill beräkna område du behöver du följande formel:((PI · R2) + (r-x) (2r + z)) / 2) där pi = 3,14

Så om r = 100; x = 60. z = 185 (alla mätt i meter). då området är lika med 2.34 meter-fyrkant (m ^ 2)

•Measure flöde genom att multiplicera hastighet av området. Att använda ovanstående exempel, flödet skulle vara 0,20 m/s av 2,34 m ^ 2 till lika 0,47 m ^ 3/s