Hur man beräknar belysning kostnad

Hur man beräknar belysning kostnad

Din totala belysning kostnaden bestäms av summan av dina lampor multiplicerat med deras behandlingens wattal. Kilowattimme är den enhet som används av elbolag för fakturering; en kilowattimme är 1000 watt springa i en timme. 10 lökar av 100 watt varje hela vidare i en timme är alltså en kilowatt. Du måste uppskatta eller spåra hur lång varje lampa är att få en slutlig kostnad för din belysning. ju närmare du kan uppskatta dessa varaktigheter, desto mer exakt blir din totala.

Instruktioner

•Skapa en tabell i fyra kolumner: först för ljus, andra för wattal, tredje för behandlingens och fjärde i watt timmar. Lista alla ljus i ditt hushåll i den första kolumnen. Se till att inkludera yttre lampor, såsom säkerhet översvämningar och pool ljus.

•Spela in wattal var och en av lamporna i den andra kolumnen. Uppskatta hur länge varje lampa används varje månad, i timmar och plats den siffran i den tredje kolumnen.

•Multiply watt varje ljus på din lista med dess användning varje månad varaktighet, och placera summan för varje ljus i den fjärde kolumnen watt timmar för varje ljus.

•Sum totala watt timmar av alla lampor, och dela det med 1000 för att få ett belopp av de totala kilowattimmar används av alla av din belysning i en månad.

•Referera till din elräkning se priset per kilowattimme. Multiplicera det med de totala kilowattimmar som används för att få din månatliga belysning kostnader. Till exempel, om din totala belysning användning varje månad är 200 kilowatt, och din kostnad per kilowattimme är 10 cent, är din månadskostnad belysning $20,00.

Tips & varningar

  • Lågenergilampor använder 25 procent av wattal glödlampor för samma mängd ljus. Använda dem i ditt hem kan leda till avsevärda besparingar.