Hur man beräknar Amp oavgjort på gamla elektriska bottenplatta värmare

Hur man beräknar Amp oavgjort på gamla elektriska bottenplatta värmare

Elektriska bottenplatta värmare är kanske en av de mest effektiva av elektriskt motstånd värmare. En av anledningarna till dessa aggregat är så effektiv är längden på värmeelementet och den fysiska positionen av enheten. Bottenplatta värmare som är placerade direkt under yttre windows kommer stöd att hålla rummet varmare än när används tillsammans med en innervägg. Äldre elektriska bottenplatta värmare är fortfarande effektiva anordningar. Amp lottningen av någon bottenplatta värmare kan hittas med hjälp av en grundläggande elektriska formel.

Instruktioner

•Hitta beloppet av spänningen som driver bottenplatta värmare. Detta kan göras genom att öppna upp den elektriska panelen. Leta upp den brytare som styr kraften att bottenplatta värmare. Identifiera antalet polacker som är ansluten till ledningarna. Om det finns en brytare för att styra kraften, är detta en enda pol brytare. Spänningen är 120VAC. En dubbel stolpe, dubbla omkopplare brytare kommer att leverera 240 VAC till värmare enhet. Detsamma gäller för säkringar. En enda säkring kommer att leverera samma som en enda pol huvudbrytare, 120VAC. En dubbel fuse konfiguration är också lika med Matningsspänning på en dubbel pol brytare, 240 VAC.

•Locate totala wattal utgång för din särskild bottenplatta värmare. Det finns en liten metall-tagg som har denna information monterad på enheten. Vissa enheter kan ha det visas på sidan av enheten. Andra baseboard tillverkare kan ha etiketten inuti slutet täckplåtar. Använd skruvmejseln att ta bort ändplattor och läsa etiketten. Etiketten kan också Visa spänningen. Det kunde läsa så här: volt 240 VAC, 4800 watt w.

•Understand som en grundläggande elektriska formel finns för beräkning av wattal från volt gånger ampere (w = v X en). Genom att utföra en grundläggande algebraiska funktion, kan formeln manipuleras för att hitta strömstyrka. Formeln läser att strömstyrkan är lika med wattal dividerat med spänning (en = w/v).

•Använd strömstyrka formeln att hitta förstärkaren rita på en bottenplatta värmare som levereras med 240 VAC och kommer ut 4800 watt. Formeln läser: en = 4800 w/240 VAC. Amp dragningen är lika med 20 ampere.

Tips & varningar

  • Ta alltid bort den elektriska ström från alla enheter när öppnandet eller service det särskilda enheten.
  • Ta aldrig bort yttre omslaget till rutan huvudpanelen utan första koppla bort all elkraft som levererar den distributionspunkten. Underlåtenhet att göra detta kan orsaka en svår elektrisk chock.