Hur man beräkna & mäta kvadratfot

Om du planerar ett landskapsskötsel projekt eller köpa ett hem, är en av de mest avgörande bitarna av information som du behöver kvadratmeter. Ytor är ett mått på området--det vill säga mängden utrymme som finns i vissa perimetrar. Genom att utföra några enkla mätningar och matematik, kan du lista kvadratfot som ingår i ett särskilt utrymme.

Instruktioner

•Använd ett måttband för att mäta längden och bredden av området. Om området är inte kvadratisk eller rektangulär, mäta alla dimensioner. Om några av linjerna är böjda, kan du placera en sträng på den krökta linjen och sedan mäta strängen.

•Se en skiss över området utifrån dina mått. Ange en viss skala för skiss se till att det är korrekt. Du kan till exempel ange en tum lika som en fot.

•Divide ritningen i former. Enklaste formerna att beräkna är rektanglar och fyrkanter, men du kan behöva inkludera trianglar och cirklar också.

•Bestäm området i varje form genom att utföra lämpliga formeln:Rektanglar och fyrkanter = längd x breddTrianglar = (bas x höjd) / 2Cirklar = (radie ^ 2) x 3,14; Det vill säga mät från mitten av cirkeln till en punkt på omkretsen och multiplicera siffran gånger sig själv. Sedan multiplicera dina svar gånger pi (3,14).

•Lägg till områden i alla former att hitta totalen kvadratfot.