Hur man behandlar mjöldagg på en gurka växt

Grönsaksodling kan vara en avkopplande och produktiv verksamhet som belönar trädgårdsmästare med gåvor av välsmakande livsmedel för tabellen. Men när mjöldagg strejker, det bounty kan drabbas. Grönsaker i familjen cucurbit, som gurka, squash, meloner och pumpor, kan drabbas av mjöldagg, som hotar antalet och kvaliteten av blommor och efterföljande frukt som varje anläggning producerar.

Hantering av mjöldagg i gurka bygger först på förebyggande och andra på behandling. Om du misstänker att din gurka växter har mjöldagg, det är för sent för att förebygga, men du kan fortfarande spara din gröda.

Instruktioner

•Plant sorters gurka som är resistenta sjukdomar, inklusive Marketmore 76, fanfar, sallad Bush och Carolina. Sjukdom-resistenta sorter kommer att avvärja mjöldagg attacker bättre än mottagliga sorter.

• Undvik overfertilizing din gurkor. För mycket gödsel kommer att uppmuntra överdriven tillväxt av anbud växtdelar som är särskilt mottagliga för mjöldagg.

•Den universitetar av Kalifornien Institutionen för jordbruk och naturresurser rekommenderar att du spraya gurka växter med protectant fungicid innan några symtom av mjöldagg visas. Protectant fungicider formuleras vanligen med vätbara svavel eller mikroorganismer som biologiskt kontrollerar tillväxten av svampar. Antal och frekvens av ansökningar kommer att bero på den produkt du använder. Se paketet riktningar för information om hur du spray, hur ofta man spraya och eventuella säkerhetsföreskrifter.

•Spray med eradicant fungicid om mjöldagg inträffar oavsett din förebyggande åtgärder. Tyvärr, när mjöldagg har fått fäste, du kommer inte att kunna helt bli av med det på din gurkor, men konsekvent behandling med fungicider kommer att hjälpa dig att kontrollera problemet.

Horticultural oljor fungerar bra som eradicants och kan köpas på din lokala jordbruk eller trädgårdsarbete leverans butik. Var noga med att följa anvisningar noggrant.

Alternativt kan du blanda upp din egen fungicid genom att kombinera en gallon vatten med 1 tsk bakpulver och några droppar diskmedel eller en gallon vatten med fyra eller fem vitlöksklyftor krossade. Hemgjord fungicider kan användas varje 3 eller 4 dagar att stoppa sporer från spira. Spraya din gurka växter grundligt, och se till att täcka alla delar av anläggningen och undersidan av bladen.

•Om du öva följd plantering, undvika att plantera nya gurka växter nära samma område där växter påverkas med mjöldagg är planterade. Detta kommer att förhindra spridning av mjöldagg bland växter, enligt University of Massachusetts förlängning.

Tips & varningar

  • Ge gurka växter massor av sol och utrymme för luftcirkulation.
  • Alltid läsa och följa fungicid paketet riktningar noggrant för att undvika att skada dina växter.