Hur man bedömer underhållskostnaden för hyresfastigheter

Målet med att äga hyresfastighet är att mer pengar kommer in än att gå ut varje månad. Förutom skatter, inteckning betalningar och försäkring finns det andra faktorer att beakta vid budgetering för uthyrning egendomsordning. Underhåll kostnadsberäkningar är kritiska till att skapa en realistisk budget. Faktor i skick och särdragen i din hyra egendom för att göra fast uppskattningar.

Instruktioner

Hur man bedömer underhållskostnader för hyresfastigheter

•Utvärdera egenskapen som det ser ut nu. Anställa personal för att utföra inspektioner för att kontrollera skicket på fastigheten. Felaktig installation av elkablar och trasiga VVS är bland de dyraste problem att fixa. Faktor i upfront underhållskostnader att göra hyresfastighet inflyttning klar.

•Factor i vädret. Får ditt område regn som kan orsaka vattenskador? Är hagelstormar relativt vanliga? Höga vindar? Glöm inte extrem värme och kyla. Kalla klimat, exempelvis kräver tillräcklig isolering för att förhindra att sådant som frusna vattenledningar.

•Look på utomhus utrymme. Gräs, träd och blommor göra för en trevligt landskap, men de kostar pengar att upprätthålla. Faktor i kostnaden för varje vecka eller varannan vecka beskärning och gräsmatta slåtter under den varma årstiden. Konkreta parkeringsplatser och trottoarer kräver underhåll samt att förebygga och reparera sprickor.

•Forskning hyresgästen historia. Hyresfastigheter i vissa områden, exempelvis college städer, uppleva högre än genomsnittliga omsättning priser. Be säljaren om filer på alla hyresgäster. Fastighetsägare spendera extra pengar på annonser, advokatarvoden, sanering och reparationer varje gång en hyresgäst bryter ett leasingavtal eller bort.

•Lägg till upp enheterna. Allmänt underhållsuppgifter som att byta ut golv och målning väggar måste så småningom göras i alla hyresrätter. Även om arbetet inte utförs i alla enheter samtidigt, är kostnaden kvar över tiden. Skapa en plan för att fördela dessa kostnader över en rimlig tidsperiod.

•Factor i administrativa kostnader. Många fastighetsägare anställa chefer att ta hand om dagliga verksamhet. Chefer som kostar pengar, men de spara ägare tid. Enligt alla fastighetsförvaltning, de flesta management företag ta ut en del av hyran, vanligtvis 6 procent till 12 procent.

Tips & varningar

  • Uthyrning Online föreslår att fastighetsägare anser att lägga till gräsmattan underhåll och sopor borttagning till hyresavtalet som hyresgästen ansvar.
  • Läckande toaletter är den vanligaste orsaken till höga vattenräkningar.