Hur man bedömer underhållskostnad

Hur man bedömer underhållskostnad

Äga ett hem kommer med inneboende ansvar, allt från skatter till remodeling över tid och tillhörande underhållskostnader. Med tanke på de många variabler som går att underhålla ett hem, går ett antal underhållsavgifter hand i hand med att vara en husägare. Använda kvalitetsmaterial och professionella installatörer på framsidan kan hjälpa dig att spara pengar på lång sikt när det gäller kostnader för underhåll över tiden, men det kommer alltid att pågående kostnader. Oavsett vilken typ av underhåll som du tittar på, hålla några saker i åtanke att hjälpa budget dina kostnader under åren.

Instruktioner

•Look på typ av material, yta eller utrustningen du behöver för att upprätthålla. Apparater, exempelvis kräver årliga checkups att se till att makten elementen fungerar korrekt. Luftkonditioneringar och värmare behöver sina filter rengörs regelbundet, medan trägolv och naturliga stenen ytbehandlar kräver årliga tätning att skydda ytan. Vilken typ av material eller utrustning kommer att avgöra de associerade underhållsbehov.

•Factor i städning kostnader i din underhåll uppskattning. Medan vissa ytor, såsom kakel golv eller Duschväggar, kräver endast grundläggande rengöringsmateriel som du kan köpa på någon stormarknad eller närbutik, specialitet ytor såsom Saltillo tile eller massivt trä däck kommer att kräva specialprodukter specifikt utformad för dessa typer av material. Även allmänt kan du köpa ett års förbrukning (eller mer) på en gång, är de extra kostnader jämfört med normala rengöringsmateriel.

•Bestäm om du ska göra underhållet själv eller anlita en kvalificerad professionell för att göra det åt dig. Medan du kan verkligen spara pengar på lång sikt genom att göra underhåll på egen hand, under vissa omständigheter måste du anlita en professionell om du inte har de nödvändiga autentiseringsuppgifterna. Exempel på detta skulle vara värme och luft enheter, som kräver VVS certifiering eller elarbeten--som ny ledning dras en lägenhet--som kräver en licens. Byta en glödlampa eller byta ut en bit av kakel, finns dock saker du kan göra själv.