Hur man avslutar en lägenhet hyra tidigt i Michigan

Ett leasingavtal är ett skriftligt avtal mellan en hyresvärd och hyresgäst för uthyrning av fastighet. När en hyresgäst avslutar ett leasingavtal tidigt, bryta den rättsligt bindande avtal, kan vara ekonomiska konsekvenser. Michigan lagen innehåller bestämmelser för att mildra skador och skydda både hyresvärden och hyresgästen säga upp ett hyresavtal tidigt.

Instruktioner

Bryta ett leasingavtal utan andrahandsuthyrning

•Inform din hyresvärd om dina planer på att säga upp hyresavtalet skriftligen så snart som möjligt. De flesta leasingavtal kräver minst 30 dagar i förväg.

Du hyra uppsägning avgifter. Många lån innehåller klausuler som kräver hyresgästerna att betala en avgift för att avsluta ett leasingavtal tidigt. Avgiften bör inte vara mer än kostnaden för att hyra lägenheten till en annan hyresgäst.

Du resten av ditt hyresavtal till hyresvärden finner en annan hyresgäst. Din hyresvärd är skyldig att försöka hitta en annan hyresgäst att hyra din lägenhet så snart som möjligt. När en ny hyresgäst tecknar ett hyresavtal för lägenheten, behöver du inte längre betala hyra.

Andrahandsuthyrning och leasa tilldelning

• Markera villkoren för din hyra eller konsultera din hyresvärd att ta reda på om du får hyra ut din lägenhet. När du hyra ut, hyra du huvudsakligen din lägenhet till en annan person. Du kan ta ut en deposition och kostnad hyra till den nya hyresgästen, och du är ytterst ansvarig för hyra och skadestånd.

•Hitta ny hyresgäst att hyra ut lägenheten genom annonsering online, i tidningen och på din skola eller arbetsplats, och genom att sprida ordet till vänner och familj

•EXECUTE ett skriftligt avtal med den subletting hyresgästen, specifikt beskriver villkoren i din nya hyresavtal. Din hyresvärd kan kräva att din nya hyresgästen vara godkänd innan ingå ett avtal, men hyresvärden inte kan vägra att godkänna en hyresgäst utan anledning.

•Ask din hyresvärd om hyresavtalet uppdrag. När du tilldelar ditt hyresavtal, du överföra alla rättigheter och ansvar för ditt hyresavtal till den nya hyresgästen och den nya hyresgästen kommer att förhandla direkt med hyresvärden. Hyresvärden måste godkänna den nya hyresgästen innan den verkställer en lease uppdrag.

Tips & varningar

  • Få allt skriftligt. Föra detaljerade register över alla betalningar, avtal, skriftliga meddelande och kommunikation med din hyresvärd och din subletting hyresgäst.
  • Hålla din hyresvärd informerade. Ge varsel om uppsägning så tidigt som möjligt och låta hyresvärden vet när du har hittat någon att hyra ut eller hyra ut din lägenhet. Var noga med att ge en vidarebefordringsadress innan du flyttar.
  • Hyresvärden får inte hålla din pant för obetald hyra. När du har tömt din lägenhet, har hyresvärden 30 dagar att inspektera lokalerna och ger dig en detaljerad rapport om eventuella skador och avgifter.