Hur man åter förtennt koppar krukor

Hur man åter förtennt koppar krukor

Många kockar anser koppar Köksartiklar bäst eftersom den utför värme jämnt och det kommer att ändra temperaturen snabbt som en kock visar en brännare upp eller ner. Men med dessa fördelar kommer vissa nackdelar. En av de största är att du inte kan laga mat direkt på koppar eftersom den är giftig. Många bitar av koppar köksredskap är täckt av ett tunt lager av tin som slits med tiden. Retinning koppar kastruller och stekpannor är möjligt, men det är också farligt eftersom det kräver arbetar med syror och smält metall.

Instruktioner

• Rengör insidan av potten för att avlägsna fett och kol inlåning. Bär kraftiga gummihandskar, placera krukan i en lösning av 10 procent sulfuric syra och destillerat vatten. Den behöver ca 20 minuter i badet att ta bort alla av kväveoxider. Skölj och torka.

•Använd ett lager av flux på insidan av potten, som kommer att binda nya tenn till koppar.

•Heat potten till 447 grader Fahrenheit, som är tin smältpunkt. På denna punkt flödet kommer att röka men bör inte bränna.

•Wearing tung läderhandskar, Lägg burken i grytan. När det börjar smälta, snurra runt så tenn täcker potten. Omväxlande, tin kan premelted i en tinner potten och hällde i varma koppar potten.

•Torka potten med en kraftig bomullsduk som är indränkt i flussmedel till tenn är slät och blank. Detta är ofta den svåraste delen av processen och förmodligen kommer inte att vara perfekt på ett första försök.

Tips & varningar

  • För att bevara tenn, Använd aldrig en metall redskapen när du lagar mat och aldrig värma grytan tom.
  • Du kommer att arbeta med smält metall och syra; vidta alla nödvändiga åtgärder för att skydda dig själv och de som kan vara omkring dig.