Hur man arbetar sordin spis

Hur man arbetar sordin spis

Det finns många olika typer av spisen spjäll, beroende på vilken typ av spis och ålder och stil av huset. Det är viktigt för att ha spjället öppet varje gång du bränna en brand, eller annat hushåll kommer att fylla med rök och spjället kan bli igensatta helt enkelt.

Instruktioner

•Figure ut vilken typ av dämpare din spis har. Leta efter ett handtag, spaken eller spärr precis ovanför eldstaden framför på metall överdelen av eldstaden. Eller, det kan finnas en kedja hängande utanför ena sidan i öppnandet av den öppna spisen.

•Dra mekanismen till öppen. Du kommer att höra ljudet av borsta metall, och du skall känna nästan inget motstånd. Om du är osäker på om spjället är öppet, nå in handen i skorstenen och se om du kan känna någon kall rusar av luft. Om du fortfarande är osäker, prova att stänga spjället genom att dra. Du kommer att känna motstånd mot metall om spjället stängs. Detta sätt du vet det var öppet. Öppnar igen spjället innan du ljus en brand.

•Ljus en brand i eldstaden. Se till att du följer alla säkerhets- och försiktighetsåtgärder för ditt hushåll och grannskapet bränder. Hålla gallret eller mesh gardin stängd hela tiden. Vänta tills branden är helt ut innan du stänger spjället så inte riskerar du uppbyggd av rök.

•Dra mekanismen upp till slut. Det är viktigt att stänga spjället i mycket kallt klimat kommer att kall luft in i hushållet och avfall värme energi. Det kan också ge en plats för fåglar att göra Bon eller fastnar.