Hur man använder vit aska för ved

Vit aska gör en effektiv ved på grund av dess låga vattenhalt, minsta gnistor och arom och den lätthet med vilken den delar upp och bränner. Även kallad amerikansk Biltmore eller sockerrör aska, vit aska växer från norra Florida till östra Texas och så långt norrut som delar av Kanada, enligt skolan av skogsresurser & bevarande. Träets hög värmeutveckling gör vit aska idealisk för användning som ved i de kalla vintermånaderna.

Instruktioner

•Chop vit aska träd in loggar ungefär 12 till 18 inches lång, beroende på storleken på din kamin eller eld grop. Dela upp stockarna i inkvarterar att skapa användbar ved.

•Stack split trä på en torr, upphöjd yta, till exempel en lastpall. Täcka av trä med en presenning. Vit aska låg vattenhalt innebär att den kan användas omedelbart för ved, men tillåter skurna träet att torka ut förbättrar prestandan.

•Build en liten bunt med tändved i din spis eller fire pit. Använda tidning, kvistar eller en kommersiell brand-start tegelsten. Ordna material på ett sätt som tillåter luften att flöda genom högen.

•Arrange tre eller fyra bitar av trä i en grov pyramid eller tipin form centrerad på toppen av högen av fnöske. Ved bör se ut som en grov "X" form.

•Ljus tändved med en match eller ljusare. Lägga till fler tändved som behövs. Slag på basen av tändved stacken till stoke branden, om det behövs. Använda en brand poker eller minne för att flytta trä och kolen för att säkerställa en jämn bränna. Lägg till en till två bitar av ved när lågorna sinar.