Hur man använder vatten från tvättmaskinen

Hur man använder vatten från tvättmaskinen

Tvättmaskiner använder mycket vatten, speciellt om det finns flera personer bor i hushållet. När en massa tvätt är ren, rinner vattnet helt enkelt ner de hushåll avloppsrör och i avloppet. Men vattnet från brickan inte är förorenat och kan faktiskt användas för trädgårdsarbete. Det gamla vattnet kallas "grå vatten," eftersom det inte är sanitära för konsumtion utan är också frisk.

Instruktioner

•Dra brickan ut från väggen och leta upp svart gummi slangen som går från baksidan av brickan på väggen, som är dräneringsledningen. Besök din lokala järnaffär och köpa ett avlopp linje precis som det, men i längsta möjliga längd.

•Dra det gamla avloppet linje rakt ut från baksidan av brickan eller lossa skruven som håller den metall behålla klipp på plats. Sätt den nya avlopp linjen på brickan och fäst den ordentligt.

•Köra långt avlopp röret till en annan del av tvättstugan eller ens ett garage eller en byggnad. Sätt i slutet av det i en stor plast soptunna, 55-gallon fat eller andra ackumulatortank. Säkra upp i avlopp röret till tank med silvertejp till hindra den från att ta loss.

•Köra en massa tvätt som vanligt, förutom att när maskinen avrinningar, samlar vattnet i behållaren för lagring.

•DIP en hink i toppen av tanken och utföra det dit du vill tillämpa den. Gäller 1/2 gallon tvättmaskin vatten för varje kvadrat fot i marken.

Tips & varningar

  • Använda vattnet samma dag om möjligt. Om det behövs längre lagring, tillämpa två matskedar klorin per gallon vatten för att desinficera det.
  • Tvätta inte baby tygblöjor i brickan eftersom vattnet innehåller avföring som inte bör placeras i marken. Sluta använda boron-baserade tvättmedel, sköljmedel och blekmedel eftersom dessa har en negativ inverkan på jord och växter.