Hur man använder vanliga hushållsartiklar för rengöring

Det finns så många specialiserade rengöringsmedel på marknaden att du praktiskt taget kunde fylla ditt skåp med dem. Men om du inte vill punga ut pengar-- eller skulle du hellre ta en paus från de starka kemikalier som dessa produkter så ofta inkluderar--du kan finna att svaret redan sitter i ditt hus. Vit vinäger, bakpulver, salt, rakkräm, tidningen--alla av dem kan hjälpa ge ditt hem en liten gnista.

Instruktioner

•Att ta bort irriterande prislappar och andra etiketter som fastnat på porslin, glas eller andra tvättbara material, blöt en trasa eller svamp i varm ättika. Sedan täcka etiketten och låt den mätta; Det bör lossnar utan att skrapa eller orsakar skador. (Kom bara ihåg: Använd endast denna metod på tvättbara ytor och tvättbar färg.)

• Minska tvålrester i tvätten genom att lägga till en kopp vit vinäger på bricka slutsköljning. Vinäger är så milda det kommer inte att skada tyger, men det är tillräckligt stark för att upplösa alkalier i tvål och tvättmedel. (Viktigt: Använd inte vinäger om du också använder klorin, eftersom det kan producera skadliga ångor.)

•Se din egen anti-imma fönster tvätt lösning genom att blanda en del ättika och tre delar vatten i en sprayflaska för anläggningen. Vinäger klipper fett och tar fram en bra glans i glas. Några andra tips när du tvättar Fönstren: gör det inte på en solig dag, som windows torkar snabbt och kan lämna ränder. Istället välja en mer mulen dag. Använda skrynkliga tidningen torka Fönstren (bläcket faktiskt ger glaset en bra glans) och torka Fönstren med raka linjer--horisontell på insidan, vertikal på utsidan. Detta sätt om du ser en strimma, vet du rätt bort vilken sida det är på.

•Mix vinäger med salt för att skapa en pasta för en bra yta renare. Den rengör verkligen skamfilade koppar.

•En pasta gjord på bakpulver och salt är ett bra sätt att rengöra bakning rätter gjorda av emalj, keramik och glas. Pastan kan också hjälpa bort kaffe fläckar från koppar eller bänkskivor och är ett bra sätt att slaget tvålrester.

•Gör ren röda vin fläckar, häll salt över fläcken att absorbera vinet och låt det sitta. Sedan lägga till club soda och skrubba fläcken. Den bubblande åtgärden hjälper lyfta fläcken effektivt.

•För rengöra badrumsspeglar och hålla dem från imma, applicera raklödder i små mängder i ett tunt lager, sedan torka av med en ren trasa.

•När du rengöra insidan av ditt kylskåp, Använd inte tvål eller diskmedel, som lämnar en lukt och kan förorena livsmedel. Använd bikarbonat och varmt vatten för att torka insidan av kyl- och frysskåp istället.