Hur man använder tvättmedel och blekmedel på tvätt

Med alla olika typer av tvättmedel och blekmedel på marknaden, kan tvätt vara lite överväldigande. Utan att veta vilken produkt att använda och när den skall användas bör denna skrämmande uppgift lite enklare.

Instruktioner

Hur man använder tvättmedel och blekmedel på tvätt

•Sort smutsad tvätt i högar efter färg och typ. Vita och nästan vita bör tvättas i hetaste vatten som möjligt. Innan du fyller objekten i tvättmaskinen, bör maskinen först fyllas med tillräckligt varmt vatten för att helt täcka objekt. Om du lägger tvätten i maskinen innan du lägger i vatten och diskmedel, tvättmedel kan inte helt lös och tvättmedlet kommer inte blandas med vattnet, vilket resulterar i ojämna rengöring och tvål ställen i kläder.

•Lägg till tvättmedel enligt tillverkarens anvisningar efter maskinen är fylld. Låt vattnet agitera för en sekund eller två för att tvålen att lösa upp och blanda med vattnet.

•Placera kläder i brickan, noggrant distribuera dem runt jämnt för att förhindra en ojämn belastning. Klorin gör tyger vitare och renare, och också sanerar och deodorizes.

•Pour i blekmedel ca 5 minuter efter kläderna har börjat att agitera, försiktigt så att inte plaska eller Häll klorin direkt på tygerna kan orsaka missfärgning och ibland hål.

•Använd tvättmedel med icke-blekmedel att lysa färgade kläder, men det bör testas först i en diskret plats för colorfastnessen. När du tvättar färgade kläder, något annat än vita, rekommenderas inte användning av klorin. Följ samma procedur som i föregående steg för att fylla tvättmaskinen lägga till tvättmedel. Lägga till kläder efter vatten och diskmedel har blandas ordentligt.

•Hand tvätta underkläder och andra känsliga tyger i kallt vatten med en mild tvål som Woolite. Följ rekommendationen tillverkare förbrukningsbeloppet.

Tips & varningar

  • Om maskinen blir skeva eller obalanserad under en cykel kommer det oftast göra höga ljud eller stoppa. I det här fallet Öppna locket och omfördela kläder jämnt och stäng locket igen. Maskinen bör automatiskt starta om.
  • Använda extrem försiktighet när du använder klorin. Var noga med att följa tillverkarens instruktioner noga.
  • Blanda inte blekmedel med syror eller ammoniak. Därigenom kommer att producera en giftig gas eller andra farliga och även dödliga reaktion.