Hur man använder PVC-rör för vattendistribution inne i en byggnad

Hur man använder PVC-rör för vattendistribution inne i en byggnad

PVC-rör som levererar vatten till fixturer som duschar, handfat och toalett, är gjord av en plast som kallas CPVC. Rören är vanligen 1/2 eller 3/4-inch i diameter, och förbinds med PVC kopplingar, PVC primer och PVC cement (lim). Kopplingarna finns i rak, 30, 45, 60 och 90 graders vinklar, också som "T"-formade när de blir ett rör till en annan. När röret når en vatten fixtur som en diskho eller toalett, limmas en avstängningsventil till slutet av röret, med en flexibel slang då löper från ventilen till armaturen.

Instruktioner

•Mark den första bit av CPVC rör på den plats där ett andra stycke måste anslutas--denna första del av CPVC rör bifogas stadens vattenförsörjning ventilen. Skär genom röret på märket med en rörsågen.

•Använd PVC primer att skära slutet av röret som i slutet av den andra delen av röret. Även prime insidan av en CPVC koppling. Vänta 30 sekunder att primern torka.

•Använd PVC lim både primade rör ändar, liksom insidan av kopplingen. Skjut in röret avslutar i varje ände av kopplingen och håll i 30 sekunder för limmet torka. Nu mäta, skära och installera nya rör och kopplingar tills du når vattnet fixturen.

Tips & varningar

  • Beroende på vilken typ av vatten fixtur finns det olika sätt att ansluta CPVC röret till armaturen. Men med varma och kalla water lines för Diskhoar, eller en kall vatten linje för en toalett, en avstängningsventil är primade och limmade till slutet av röret på samma sätt som ansluter en koppling till ett rör.
  • Om den första bit av röret som kommer från staden ventilen inte CPVC, kan sedan beroende på vilken typ av rör (koppar, galvaniserad, etc.) olika typer av ventiler skruvas eller lödas på plats, där ena änden av ventilen har en CPVC kvinnliga utlopp för regelbundna CPVC rör primade och limmas på plats.