Hur man använder marktäckande växter på en sluttande område

Hur man använder marktäckande växter på en sluttande område

Marken täcker, täcka om vinstockar, spridare eller gräs, kan hjälpa ett antal naturens landskap utmaningar. De hjälper bevara och försköna sluttande områden av gripande jorden med sina rötter, förebygga eller minimera erosion. Marken täcker kan fungera som ett ogräs hinder att hålla oönskade eller fula växter från att ta över en slänt som är svårt att klippa. Du kan välja en blandning av vinstockar och blommande marken täcker till liggande backar som är plågat med dålig eller sandig jord eller avbryts av stenar.

Instruktioner

Att välja den lämpliga marktäckande

•Välj blommande och vintergröna marken täcker till exempel Strandsnäcka eller vintergröna backarna står inför ditt hem. Detta kommer att ge en trevlig utsikt i alla årstider.

•Välj doftande marken täcker till exempel citron timjan eller sweet woodruff för backar som kan se foten trafik. Mellan olika växt de doftande marken täcker runt och mellan trappor eller gångvägar.

•Använd sprider sig snabbt skugga-älskande marken täcker som t.ex pulmonaria att fylla i ett landskap i en säsong. Andra tät växande marktäckande växter som pachysandra kan ta upp till tre säsonger att fylla.

Plantera en effektiv marktäckare

•Förbered jorden att bli ett permanent hem för marktäckande. Ta bort all ogräs och gräsrötterna. Till djupt och arbete i ett lager kompost att berika jorden.

•Plant en del av lutningen på en gång. Börja högst upp och arbeta ner, flytta vänster till höger. Undvik att trampa på du har nyligen planterade arealer.

•Water varje transplantation eller marktäckare plug som du plantera den. Täcker området unplanted sluttning helt med minst 3 inches av strimlad kompost eller torv vitmossan att blockera ut solljus och hålla ogräs borta.

Tips & varningar

  • Om youve ' som täcker en stor lutning, överväga att förbereda marken på hösten och plantering på våren till snabbare. Detta kommer att ge dina nya växter en längre tid att få etablerat.
  • Marktäckande startar på mycket branta sluttningar kan dra nytta av att vara täckt med trädgård nät att hålla dem på plats tills de har haft en chans att etablera. Ställ in andelar i unplanted områden och häfta nätstycket löst till inlägg. Ta bort nätet en månad efter plantering.
  • Ge din nya marktäckande ett bra vattning minst en gång i veckan tills det har slagit rot och börjat växa. Backarna kasta vatten och tenderar att torka ut snabbare än flacka områden.
  • Hålla ett vakande öga på inkräktare som Slipat täcka slår rot. Oönskade gräs som växer upp med marktäckande är svåra att ta bort senare, när locket har fyllts i.