Hur man använder en Wedge Socket

En wedge socket fäster i slutet av repet och gör en belastning att flyttas med repet. På grund av uttaget wedge design är användare alltid kunna se villkoret av rep och uttag. Denna konstant synlighet möjliggör snabb reparation av eventuella skador till socket eller rep, vilket leder till färre olyckor. Flera tillverkare göra kil sockets, men alla uttag använder samma design och är anslutna till repet på samma sätt.

Instruktioner

•Be dokumentationen som medföljer kil uttaget att se till att rätt storlek för socket används med repet. Med felaktiga uttaget storlek kan leda till en senare med potentiellt katastrofala resultat.

•Inspect uttaget att se till att det är i rätt skick. Kassera uttaget om det finns sprickor eller andra synliga skador. Mala ut några skråmor eller grader som är synliga på uttaget.

•Placera kilen socket så att den "eye", eller stor rund öppning, pekar ner. Infoga repet ner genom kroppen av uttaget--det bör anpassas till mittlinjen av pin-- och sedan tillbaka upp genom uttaget kroppen, lämnar en slinga av rep under uttaget. Den fria änden eller "svans" av repet bör utvidgas från öppningen på uttaget. Svansen ska vara sex gånger diametern på repet eller minst 6 inches lång om repet är mindre än en tum i diameter.

•Placera kilen in i kretsa av repet. Dra ner på levande eller bärande, slutet av repet och sedan dra svansen slutet av repet upp till seat wedge och loop av rep inuti socket kroppen. Vissa tillverkare rekommenderar att du använder en hammare som sittplats rep och kil så djupt som möjligt i uttaget. Fästa lasten till slutet av uttaget kil och gradvis lyft lasten.

•Säker svansen slutet av linan med ett rep klipp eller klämma. Aldrig koppla svansen till live linje eftersom detta kommer att äventyra styrkan i slutet kontakten.