Hur man använder en vinsch att ta ner ett träd

Hur man använder en vinsch att ta ner ett träd

Att veta hur man använder en vinsch för att ta ner träd kan göra Trädfällning säkrare och snabbare. Du kan använda en vinsch för att dra ner en döda trädet, och du kan också använda en vinsch för att rikta nedgången av ett träd som du skär den. Vinschar kan också användas för att extrahera ett halv-stupat träd från omgivande trädgrenar. Storleken på vinschen du använder beror på storleken på de träd som du arbetar med. För höga träd behöver du en vinsch med en lång kabel. Du behöver tjockare kablar i din vinschen om du använder den för att dra ner träden utan att klippa dem.

Instruktioner

•Establish ett område där du planerar för trädet att falla. Detta område bör tömmas på allt som du inte vill att krossas. Om du är i ett bostadsområde, se till att inga husdjur kommer att vandra genom detta område och att alla människor runt omkring är medvetna om hösten området.

•Sätt vinschen säkert till en fast del av trädet två tredjedelar av vägen upp stammen. Använd en stropp för att fixa vinsch kabeln till trädet. Om det inte finns många grenar på träd, kan du klippa en skåra i stammen till förhindrar strigel glider.

•Stretch kabeln om två gånger höjden av träd i den riktning du vill gå. Om din vinsch är monterad på ett fordon som en bulldozer eller traktor, vill du inte trädet falla på den. Om din vinsch är fast, kommer du det utanför intervallet av fallande träd så vem fungerar vinschen inte är i fara.

•Dra vinschen dra trädet i den riktning du vill gå. Om trädet kommer att skäras ner, öka spänningen som trädet är skuren för att styra dess nedgång. Om trädet är död och du drar det, Fortsätt att dra åt vinschen tills trädet faller. Detsamma gäller för att ta bort ett hung-up träd från andra trädgrenar.