Hur man använder en rostfri ångbåt

Hur man använder en rostfri ångbåt

Ibland är de gamla sätten fortfarande bäst. När det kommer till hälsosam matlagning, den gamla konsten att ångkokning är en av de enklaste och bästa sätten att laga mat utan att lägga till ohälsosamma ingredienser. Som en dubbel panna innehåller dagens rostfritt stål ångkokare en pott för att hålla mat som sitter ovanpå en annan pott som håller varmt vatten. De laga mat precis lika bra som de äldre bambu ångkokare från Kina och de är mycket lättare att rengöra och mycket mer hållbar än de modellerna.

Instruktioner

•Chop mat som du vill laga mat i identiskt stora bitar. Bitar av samma storlek ska laga i det samma beloppet av tid. Om din mat har olika bett storlekar, några kommer att bli överkokt och några kommer att vara dåligt tillagat.

•Placera botten hälften av ångaren på spisen. Tillsätt vatten här potten upp till maxstrecket, om den har en, eller upp till en punkt där ytan av vattnet är under botten av ångbåten korgen när den är monterad i potten.

•Lägg till smaktillsats objekt till ditt vatten om ditt recept kräver det. Många ångad livsmedel nytta av extra smaker som örter, kryddor eller vin i sjudande vatten.

•Vrid på spisen och värme potten tills vattnet sjuder. Sätt in den övre halvan av ångaren i potten.

•Arrange maten bitar i ett enda lager i botten av ångaren lagret. Tillåt en liten mängd utrymme runt alla mat bitar. Göra mer än ett parti, vid behov, snarare än överfulla den första omgången.

•Sätt på locket ordentligt på ångaren att se till att ånga och värme inte undkomma. Låt maten till ånga enligt ditt recept riktningar.

•Ta bort steamer locket när maten har kokat den utsedda mängden tid. Använd varma kuddar eller ugnsvantar för att ta ut det perforerade steamer lagret från potten. Häll eller placera maten från ångaren till serveringsfat. Lägg mer mat till ångaren och koka en annan sats, om det behövs.