Hur man använder en öppen spis för första gången

Med en öppen spis för första gången behöver inte vara svårt speciellt med lite förberedelser och några logiska steg, kommer du vara på god väg att njuta en toasty eld i din härd. Säkerhetsföreskrifter och frågor måste uppfyllas förväg för att säkerställa säker drift av din spis. Tändved du använder måste vara helt torr och brännbart som torra kvistar och pinnar för att säkerställa en glödande varm eld.

Instruktioner

•Kontrollera skorstenen för djurens Bon och fågelns Bon. Ofta djur och fåglar kommer häckar i oanvända skorstenar och dessa Bon måste tas bort innan du påbörjar en brand i härden. När Bon är närvarande kommer rök tillbaka upp i hemmet, har inget annat sätt att ventilera.

•Kontrollera skorstenen har sopats och är gratis för kreosot och sot byggs upp innan du startar en brand i härden. En lampglaset avfyrar kan bränna ner ett hem eller på den minsta sprickan skorsten tegel på grund av de extrema temperaturerna av den resulterande eld.

•Installera en rökdetektor och ett kolmonoxid detektor innan du använder din spis. Öppna spisar behöver mer syre för förbränningen och med nya bostäder tätare konstruktion, krävs syre kan inte vara tillgängliga. Se till att det finns tillräckligt med syre i ditt hem genom att öppna ett närliggande fönster för tillräcklig ventilation.

•Buy en säkerhet skärm att placera framför din eld att använda som en gnista arrestor och förhindra röda glödande kol från förirra sig på mattan eller slå brännbara möbler som kanske råkar vara i närheten. Installera en brandsläckare i samma rum som den öppna spisen ska användas i nödsituationer.

•Förbered att tända din första brand. Skruva upp ungefärligt sex dubbla ark av tidningen löst och placera dem på rosten. Rosten är upphöjd järn spaltgolv objektet i din härd. Rosten är upp för att ge maximal syre under de brännbara ämnen som används för att starta din eld. Placera flera nävar av pinnar som handlar om bredden på fingret ovanpå den skruvas upp tidningen.

• Öppna spjället för din eldstad. Detta är ett strykjärn "lock" ligger precis innanför din skorsten som måste öppnas innan du ljus elden. Spjället kommer vanligtvis dra ner att öppna och driva upp för att stänga. Fortsätt att tända din första brand i din spis belysning, tidningen. Du kommer att märka att torra pinnar fattar lätt eld. När pinnarna är lysande röda, lägga till några större pinnar för att hålla elden kommer. Fortsätta att lägga till större minnen tills du har en bädd av kolen. Placera en liten Stock lätt på sängen av kolen så att du inte av misstag släckte elden.

•Sätt brand skärmen framför elden för att förhindra risk för brand. Se till att små barn och husdjur hålla sig borta från den öppna spisen att förhindra oavsiktlig brännskador. Se till att elden är deltog hela tiden och släcka branden om du lämnar hemmet.

Tips & varningar

  • Torktumlare lint förladdningar göra bra eld-förrätter. Använd alltid torr kindling för att starta en brand.
  • Aldrig butiken brännbara ämnen som loggar, brand-förrätter, pinnar eller papper nära eldstaden. Använd aldrig bensin för att starta en brand.