Hur man använder en kran som

Hur man använder en kran som

En kran är en gängad bult-liknande verktyg som används för skärning kvinnliga trådar i ett hål borras i metall. Den har tre eller fyra flöjter marken genom trådar längs axeln. Detta förvandlar varje toppnotering tråd till en enskild skärverktyg. För att skära en tråd, är kranen först fastklämd i en speciell "T" skiftnyckel och sedan skruvas medurs i en smidig hål. När knackade, är hålet redo att acceptera en skruv eller en bult.

Instruktioner

•Välj rätt klapp. Peka på setet innehåller tre kranar av varje storlek: plugg, taper och bottoming. En plug kran har en ganska skarp avsmalning mot punkten. Det börjar skära sin egen tråd nästan omedelbart. Om tråden är startad i en liten vinkel, kan kranen binda eftersom det kommer att nå full skärdjupet inom ett par varv. Om det är tvingade det kommer att bryta. Kranar är gjorda av stål och de är hårda och extremt sprött. En konisk kran är mer förlåtande; Det kommer att anpassa sig eftersom det endast når full skärdjupet efter genomträngande ungefär en femtedel av dess längd. Om du är nybörjare, använda avsmalnande kranen. En bottoming kran har inte taper och kan inte börja skära en tråd. Det används för att skära en befintlig tråd hela vägen till botten av ett blinda hål

•Ø i rätt storlek hålet. Om hålet är för liten, kan du bryta kranen genom att försöka tvinga det; om hålet är för stort, kommer att du skära en grunt tråd som sannolikt kommer att strippa. De flesta anständiga hem workshops är utrustade med en standarduppsättning av borrar, börjar på 1/16 tum och kommer i 1/64-tums steg. Tyvärr, även om vissa fraktionerad storlek övningar kommer att fungera på en nypa, mest kranar samtal för ett antal borr. En bra klapp uppsättning kommer är utrustade med ett tryck på Drill diagram, så att inte slarva. Köp fyra eller fem av de mest populära storlekarna av antal övningar och hålla dem med din klapp uppsättning.

•Lubricate kranen. Om du arbetar med stål, fungerar vanlig motorolja bra; med aluminium är fotogen bäst. Klämma kranen fast i en "T" skiftnyckel, doppa i slutet i smörjmedlet och börja.

• Tryck "T" skiftnyckel två räckte. Hålla den i rät vinkel till ytan och utöva måttlig press nedåt under den första kvart-svängen bara. Eftersom kranen skär genom metall, kommer materialet i en kontinuerlig band. Denna slipspån måste brytas upp eller det kommer att täppa till flöjterna. Om tvunget, kommer att kranen bryta. Efter varje kvart-sväng, omvänd riktning. Du kommer att känna den tap lättheten som marker är knäppte av. För djupa avlyssning, ta bort verktyget och Rengör hålet varje så ofta. Smörj ofta.

Tips & varningar

  • Om du borra ett grunt blinda hål, börja med en konisk kran och fortsätt försiktigt tills det bottnar. När det händer, växla till en kontakt.
  • Att investera en massa pengar i en full kran med storlekar du får aldrig använda, köper hellre en "elektriker" uppsättning. Den kommer med de mest populära storlekarna och antal borrar anges vanligtvis.
  • Aldrig frestas att använda en konventionell skiftnyckel i stället för en "T" skiftnyckel. Den minsta sidledes kraften kommer fäst kranen. När fastnar i hålet, det blir nästan omöjligt att ta bort- och verktygsstål inte kan borras.