Hur man använder en konkret avdragare

Hur man använder en konkret avdragare

En konkret avdragare är en lång bräda, ofta skära av dimensionell virke, som används av två eller flera arbetstagare för att utjämna ytan på cementgolvet. Efter betongen är dumpad i platt-arbete former och sprida ut med spadar eller konkreta krattor, är det dags att använda en avdragare. För häller mindre än 8 fot brett, kan två arbetstagare brukar styra avdragare. När hälla är bredare, kan en tredje arbetstagare vara nödvändigt.

Instruktioner

•Välj en avdragare styrelse som är ett par fötter längre än bredden av Häll. Till exempel, om du häller en uppfart som är 10 fot brett, använda en avdragare styrelse som är vid least12 fot lång. Dimensionell virke, antingen 2-gånger-4 eller 2-av-6, används ofta som avdragare styrelser.

•Placera två arbetstagare med starka ryggar i vardera änden av balken ombord. Jämna ut cementgolvet är hårt arbete och desto större hälla är, desto svårare blir det.

•Håll avdragare styrelsen så den smala sidan av styrelsen vilar på våt betong och på de former som omger betong. Låt lite av styrelsen att förlänga förbi i formuläret på varje sida för avdragare operatörerna att ta.

• Starta i ena änden av den nyligen hällde betong och börja glidande avdragare styrelsen mot den andra änden. Samtidigt, kommer att varje arbetstagare anställa en sågning rörelse, fram och tillbaka med avjämningsmassa styrelsen att jämna den våta betongen.

•En annan arbetstagare får stå med en spade av våt betong att strö i områden med låg när balken passerar över. När ett lågt område visas, stoppa screeding och så snart som tomrummet fylls, lyft avdragare och gå tillbaka och re-flytspackel området igen.

•Upprepa screeding processen minst en gång över den hela längden av Häll. Förflyttning av balken fram och tillbaka får små bitar av grus i betongen för att sätta sig nedåt medan fukt och luft bubblor kommer att stiga till ytan av våt betong, att göra den slutliga produkten starkare.

•Sätt en power avdragare vibrator, om möjligt, till mitten av balken styrelsen. Dessa vibratorer är kraftfulla och vibrerar hela styrelsen när påslagen. Om du använder en vibrator, avdragare operatörer bara behovet av att dra i styrelsen, men kan hoppa över såga förslaget.

Tips & varningar

  • Lägga till en tredje person i balken om bredden av Häll är mer än 10 fot och du inte har en power vibrator. Denna person kommer att stå mitt i den våta betongen och använda en konkret rake för att dra balken längs.
  • Bära skyddsglasögon för att hålla stänker från att få i ögonen, och skydda din hud med långärmad skjorta, långbyxor, gummistövlar och en mössa. Betongen kommer att läcka ut fukt från huden mycket snabbt.