Hur man använder en Hi-Vis Spänningsprovare på GB instrument

Hur man använder en Hi-Vis Spänningsprovare på GB instrument

Spänningsprovare Gardner-Bender Hi-Vis är ett lätt att använda instrument som tillåter kontroll av förekomst av AC nuvarande. "Hi-Vis" i namnet refererar till de två stora ljusen på verktyget, som visar förekomsten av 120 - eller 240-volts nuvarande. Ovärderlig för att kontrollera eluttag, belysning och andra AC ledningar innan arbetar med dem, testare ger en omisskännliga visuella indikation för spänning. Produkten är liten nog att ha i fickan, och medger provning mellan 100-300 volt, med dubbla-indikator lighting.

Instruktioner

•Locate utlopp eller annan AC krets du vill testa. Fäst sonder på de två klippen under verktyget.

•För sonder till nätuttaget. Observera beteendet hos verktygets lampor. Om övre ljuset tänds, uttaget tar emot och levererar 120 volt. Den nedre lampan visar 240 volt AC.

•Unsnap sonder att kontrollera kablarna sprids alltför långt ifrån varandra för att nås från standard utlopp avstånd. Håll den isolerade delen av varje probe, med röda tråd i svart varm kontaktledningen i den väggen circuit. Tryck på svart sonden till vita tillbaka ledningen. Observera lamporna på verktyget att fastställa närvaro eller spänning på raden.

Tips & varningar

  • Aldrig ta sonderna av metal när du testar en krets. Du kan vara stöt.