Hur man använder en Hand Power hyvel

Driver hyvlar är underbara små enheter som flyttar arbete längs snabbt och enkelt när du arbetar på sådana saker som däck och remodeling arbetstillfällen. Precis som en manuell hyvel, detta flygplan eller jämnar trä av rakning av tillräckligt för att göra en enhetlig plan och jämn yta. Se det som en trä rakapparaten eller en enkel slipning verktyg. Det kan ta en skev kant av en dörr och göra det funktionella igen eller det kan räta ut en träbit så som sheetrock kommer att gå på plan. Detta är mycket praktiskt verktyg för dem som gillar att arbeta runt huset.

Instruktioner

•Understand vad driver hyvlar kan göra. Du kan använda dem att jämna ut kanterna på alla typer av trä eller avfasning (gör en cut för ett gemensamt som inte är 45 grader) dörren kanter. De kommer att nivå inramning virke och avfasning (göra en 45 graders vinkel i) ledstänger och scribe (mark eller poäng) bänkskivor eller skåp och avsmalnar och forma träpaneler. De är ett mycket enkelt verktyg att använda och de sparar mycket tid men som med alla elverktyg, behöver du umgås lite övning innan du använder detta på ett verkligt projekt.

•Know hur driva hyvlar arbete. De har blad som är monterade på en fräs huvud som snurrar på ca 20.000 varv. Hyveln sitter på en enda skylt, även kallad en sko, och främre och bakre skor kan justeras. Skillnaden mellan dessa skor avgör hur mycket trä tas bort när den används. Det finns en främre handgrepp som justerar skor och så bestämmer den skärdjupet. En power hyvel kan ta bort ett spår av trä 1/64 tum till 1/8 av en tum med varje pass.

•Know hur du använder power hyvel. Som med många verktyg för träbearbetning och makt, ligger nyckeln till att använda detta framgångsrikt i holding och driver det längs ordentligt med rätt mängd av trycket. Trycket är den viktigaste dynamiska används. Stå i en position som du kan bo i medan du ta ett pass med hyveln. Om du flytta din vikt, ska du flytta trycket. Ange främre skor av hyveln på trä innan du slår på den. Startar upp, ge det en sekund för att få upp till full fart och sedan driva det stadigt med ens pressar längs trät. Håll trycket även på den främre ratten och handtaget så du inte trycka ut trä djupare på ett ställe än en annan. Noga med att hålla trycket stadig som främre skon rinner av i slutet av trä.

•Ändra bladen när de börjar verka tråkig. Du vill inte vänta tills de är rökning eller kasta upp pulver. Om du slipar eller byt ut knivarna, göra dem båda tillsammans som de bär jämnt och ersätter bara en skulle ge dig en ojämn skära. Koppla bort verktyget innan du rör vid bladen. Se till att montera dem helt enligt mätaren baser som kommer med dem. Dessa berätta exakt hur man ställer dem i rätt position.

•Know säkert inaktivera hyveln. När du stänger av din hyvel sätta den på en träkloss och vänta på cutter huvudet att sluta snurra. Varje gång du använder detta, kontrollera bultarna så att de är fortfarande fin och tät. Kom ihåg dina skyddsglasögon eller glasögon. Spån kan flyga över. När du får kläm på detta, gå inte du någonsin tillbaka till planering för hand.

Tips & varningar

  • Använd alltid även tryck och en bekväm ställning när du använder en power hyvel. Detta är de två viktigaste ingredienserna för ett väl utfört arbete.
  • Inte som hyveln på något annat än ett extra block av trä som fräsen tar en stund att sluta snurra.