Hur man använder en DIY spole renare

Hur man använder en DIY spole renare

Luftkonditionering pressar hela tiden luften genom huvuddelen, att skapa en uppbyggnad av skräp och damm som sakta bär på enhetens effektivitet i kyla ditt hem eller kontor. En gör det själv eller DIY spole kommer renare ofta som ett skummande rengöringsmedel som du blandar med vatten och använda till smutsiga spolarna. Detta projekt kan slutföras inom en timme och bör göras med några arbetshandskar och säkerhet glasögon för att se till de starka kemikalierna i spolen renare inte kommer i kontakt med huden.

Instruktioner

•Vrid av eller koppla ur din luftkonditionering kondensorn. Se till att det finns ingen elektricitet kommer genom enheten när du är klar med detta projekt.

•Mix tillsammans den skummande rengöringsmedel med en liten mängd vatten i en spruta eller stor sprayflaska. Instruktionerna på varje unik spole renare kommer att ange belopp av spolen renare och vatten.

•Spray inner rullar från utsidan av kondensor enheten. Se till att alla ytor är täckta med DIY blandningen. Låt blöta på spolarna i ca 10 minuter.

•Ta bort det översta segmentet enheten till fläkten kopplad med en skruvmejsel. Täcka över några elektriska element inuti enheten med några plastpåsar.

•Skölj ut spolen inifrån kondensor enheten med hjälp av en slang och medellång vattentryck. Vattnet skölja bort den skummande rengöringsmedel när det passerar genom gallret på utsidan av enheten. Skölja kondensorn enheten tills alla spår av den skummande rengöringsmedel är borta.

•Tillåt enheten torka i två eller tre timmar före att ta bort de skyddande plastpåsarna, ersätta den övre fläkt bit och återansluter den till makten.

Tips & varningar

  • Följ alla tillverkare riktlinjer för enheten kondensorn.