Hur man använder en 2-tråds Romex mellan tre-vägs switchar

Hur man använder en 2-tråds Romex mellan tre-vägs switchar

Du kan i värsta fall använda standard 2-ledarkabel Romex för att ansluta en trevägs brytare till en annan i en krets. Typiskt, en tre-vägs switch använder 3-tråds plus jord kabel, men om du vill köra 2-tråds Romex från en switchbox till en annan, kan du använda det för att slutföra kretsen. Åter måste du identifiera de två kablarna du ansluta växlarna så ytterligare elektriska reparationer kan göras säkert.

Instruktioner

•Vrid av strömmen till den krets som du kommer att arbeta.

•Skruva ur och ta bort faceplates över spakarna. Ta bort monteringsskruvar och dra i spakarna ur kopplingsdosor så du kan se terminal skruvarna. Lossa terminal skruvarna och ta bort kablarna. Avsätta växlarna.

•Feed din 2-tråds Romex genom samma kanal som den existerande tråd mellan växlarna. Skär Romex så varje kopplingsdosa har sex inches av tråd i den. Separat i ändarna av ny tråd. Remsor av den sista tum av isoleringen runt kablar. Placera en bit svart eltejp på den vita isoleringen och en bit röd elektrisk tejp på den svarta kabeln. Det gör i båda kopplingsdosor.

•Dra två vita trådar i den första kopplingsdosan tillsammans och säkra dem med en wire nut. Observera att dessa är de rena vita ledningar kvar, inte tråden du bara markerade. Upprepa i andra junction-boxen. Vrid bara marken trådarna tillsammans. Om man inte redan i junction-boxen, skär en längd av kala koppartråd omkring tre inches lång från 2-tråds Romex. Twist som tillsammans med marken trådarna och säkra dem med en wire nut. Upprepa i andra junction-boxen.

•Hitta den svarta kabeln som ansluter två kopplingsdosor. Tejpa varje ände av denna tråd med eltejp så inga kala koppar är utsatt.

•Bend i ändarna av slipat, binder, de återstående tre-tums längd svart tråd och band-märkta Romex i krokar. Koppla en jordledning till gröna terminal på tre-vägs switch. Koppla den svarta kabeln till mörk skruven. Krok red-märkta tråd på ljusa skruven till höger och svart-märkta tråd på ljusa skruven till vänster. Dra åt skruvarna för terminal. Tejp över anslutningarna med eltejp. Upprepa för andra växeln.

•Remount växeln i kopplingsdosan och ersätta frontplåten. Upprepa för andra växeln. Återställa effekten vid rutan krets.

Tips & varningar

  • Böja tråd till en "Z"-form när man trycker växlarna tillbaka till kopplingsdosor.
  • Arbeta aldrig på en levande krets.