Hur man använder Drano på hängrännor

Hur man använder Drano på hängrännor

Drano är en kemisk avloppsrensning agent som används främst för att rensa ut interiör rör och VVS apparater. Drano bygger huvudsakligen på natrium föreningar, inklusive klorider och nitrater, att göra det mest effektiva. Rengöring interiör leda i rör och VVS är dock bara ett av de användningsområden som praktiskt husägare kan använda Drano för. I själva verket är Dranos kemiska sammansättning inställd så att det kan rengöra någon typ av avlopp, inklusive utomhus rännor.

Instruktioner

•Flush rännor ut. Detta är bara en snabb skölj jobb som du inte bör spendera mycket tid på. Helt enkelt använda en hink med vatten eller en trädgård för att rensa alla av lös resthalter som kan medföra att Drano gör sitt jobb. Det kommer också lossa upp löv och annat bråte från rännstenen. Fästmarginaler bör helst ha vakter på dem för att förhindra att koncentrationen av en massa löv och bråte. Om detta är fallet, gå vidare till steg tre.

•Tydligt ut bladen och annan bråte från rännor. Detta kan vara tråkiga och tidskrävande, men denna typ av spillrorna förhindrar Drano gör det bästa jobbet. Även om Drano kommer att hjälpa rensa ut spillrorna, kommer det troligen inte få huvuddelen av det om det finns en hel del i rännor. Om du vill, kan du använda Drano först och sedan gå tillbaka till rännor och rensa ut allt som är kvar.

•Pour Drano i rännstenen. Det bör vara den längst möjliga punkt från en av avlopp för att maximera dess användning. Du kommer att behöva häll det i flera olika ställen längs rännstenen. För bästa effekt bör du använda ca en fluid ounce per fot i rännstenen. För maximal effekt, Använd en fluid ounce per sex inches av avloppsränna.

•Skölj ut rännstenen igen med vatten. Detta kommer att rensa ut alla kemikalier och kvarvarande skräp från rännstenen, lämnar den renare och blankare. När detta är gjort, har du bättre fungerande rännor som ser mycket bättre och håller längre.