Hur man använder anis olja för lukter i trä

Hur man använder anis olja för lukter i trä

Instängdhet i trä kan påverka trivseln i utrymmen i och runt ditt hem och städningen av matlagning. Sanering av matlagning redskap är nödvändig för säker matlagning och kvalitet kulinariska metoder. Wood inlägg, staket, barnens leksaker och dekorativa träd kan alla värd lukter som du hellre inte vill lukta. Anis olja är en icke-giftig botemedel mot trä lukter som kan döda mögel som sprida sjukdom. Anis olja kommer från frön från växten Pimpinella anisum, örtartade årliga stammande till Medelhavsområdet och Egypten. Finns i hälsa marknader, anis olja är billigt och effektivt när de används korrekt.

Instruktioner

•Anise eterisk olja har en trevlig lakrits lukt. Det är mer koncentrerad än vattenbaserade infusioner, och därmed mer effektiv. Om du har problem med att använda anis eterisk olja är lukten på trä matlagning redskap, gör din egen vatten baserad infusion. Använd ett uns av krossade utsäde per pint vatten när man mäter mängden utsäde för att använda. Slipa fröet i en mortel och stöt eller en kaffekvarn och rör ner i kokande vatten. Häll blandningen i en glasbehållare och lämna med topp förseglade i 24 timmar. Stam infusion via cheesecloth före användning på trä.

•Använd anis eterisk olja eller anis vatten infusion till ren trasa. Lukter kan bo på träytor eftersom ytan av trä är porös och hysa kvardröjande mat, djur, eller plantera kvarstår att ruttna eller växa mögel. Anis är en naturlig antiseptisk, vilket innebär att det kan förhindra eller stoppa tillväxten av mikroorganismer.

•RUB väsentliga olja eller vatten infusion i yta av trä. Använd en liberal belopp av vätska för att bestryka trä. Ju mer du använder, desto bättre kommer att sippra ner i träets porer och reagera med lukt vilket material. University of Tennessee har publicerat en studie som visar att anis olja är effektivt mot mögel. Om du kan se mögel på trä som har obehaglig lukt, använda anis eterisk olja istället för anis vatten-lösning.

•Tillåt olja eller vatten infusion reagera i 12 till 24 timmar. Naturvårdsverket bekräftar att anis olja fungerar som en säker frånstötande på katter och hundar. Om din lukt problem kommer från husdjur eller vilda djur kan du använda eterisk olja med några veckor för att hålla djuren bort av dina möbler, staket eller hus objekt.

•Torka av överflödig vätska och torka träets yta med en ren trasa.

•Upprepa processen som behövs tills lukt tas bort.

Tips & varningar

  • Anis olja skadar kroppens inre organ när stora mängder intas. Håll barn och husdjur borta från öppna flaskor för att vara säker.