Hur man ansluter en läckande gård dammen

Det finns många skäl till att grundvattennivån i en damm att släppa. Möjliga orsaker bör anses--såsom hög vattenanvändning från närliggande vegetation som willow trees, överdriven avdunstning på grund av höga temperaturer, eller torka villkor som följer av låg nederbörd--innan bestämma att skyldige är en läcka. Promenader runt berm och fördämningen av en damm för att leta efter blöt områden kan hjälpa till att diagnostisera om läckage är vad sänka vattennivån. Men är ibland det enda synliga tecknet på en läcka en damm som inte kommer att hålla vatten.

Instruktioner

•Dränera dammen helt med hjälp av pumpen och slangen och låta jorden torka tills optimal packning fukt uppnås. Markkompaktering kan bestämmas genom att trycka på en handfull jord till en boll. Om jorden rasar, är det för torrt. Om vatten läcker ut bollen, är det för blött.

•Tydligt området damm i alla träd och stubbar fylla alla hål. Disk eller rake det topp 8 till 10 inches av jord, ta bort alla stenar eller trädrötter som störs under den här processen.

•Använd pulveriserad bentonit över markytan med en hastighet av 1 till 3 lbs. per kvadratfot. Grov jord bör få de tyngsta söktryck.

Hårddiskkrasch i bentonitlera till ett djup av 6 inches, igen att ta bort alla stenar eller trädrötter.

•Kompakt smutsa rätt fukt villkor med hjälp av sheepsfoot roller. Fyra till sex passerar rullen bör räcka till kompakt jord till ett djup av 8 inches, vilket är tillräckligt för ett vattendjup av 10 fot. Om damm vattendjupet är större än 10 fot, kan mark behöva komprimeras i lager för att uppnå en packning av 8 inches per lager med två eller flera skikt.

•Skydda behandlade områden från torkning av marktäckning med hö under sista packning.

•Fyll i dammen. Bentonit svälla från åtta till 20 gånger sin ursprungliga volym att täta porer mellan jordpartiklar.

Tips & varningar

  • Bentonit kommer att krympa och spricka när det är torrt, så det inte rekommenderas för dammar där vattennivån varierar kraftigt genom dränering eller överdriven avdunstning.
  • Bentonit kan vara dyra. Behandling ansträngningar kan koncentreras kring misstänkta problemområden, snarare än hela dammen.
  • Med tung utrustning på dammar med branta sidor rekommenderas inte på grund av risken för tippning.