Hur långt ifrån varandra du plantera dubbel Knockout rosor?

Rosor är bland de mest älskade blommorna i trädgården; men är de ökända för att vara kinkig och mycket underhåll. Deras persnickety rykte ledde till utvecklingen låg-underhåll kultivatorer, som "Dubbel Knockout" rose. Dessa tuffa spikar rosenbuskar fylla landskap med massor av lätt doftande blommor, men kräver lite omsorg. Delikat Blom visas på full, lummiga grenar som når upp till 4 fot i höjd och 3 fot i bredd. Som ett resultat, för att säkerställa varje växt har tillräckligt utrymme för tillväxt, bör buskar vara placerade 2 till 3 fot ifrån varandra vid plantering tid.

Egenskaper

"Dubbel Knockout" rose är en robust produktiv planta som funktioner upprepa Blom, motståndskraft mot sjukdomar, kall-härdighet och en enkel vård som gör dem idealiska för lättskött trädgård. De rejäla käppar producera en uppsjö av söt-doftande, dubbel-kronblad, 3-tums blommor från försommaren genom fall. Använda dem i häckar, som exemplar, eller på platser där andra rosor har misslyckats, för magnifika skärmar av färg hela säsongen lång.

Plantering

Välj en solig plats för "Dubbel Knockout" buskar som bäst när de placeras där de får minst sex timmars solljus varje dag. Plantera behållare odlade exemplar eller bare-root plantor på våren, när det finns liten risk för nattens frost. Lämna 2 fot mellan buskar att skapa casual, låga häckar eller informella gränser. grenarna av häckar kommer att slås samman när buskarna växer, att skapa en solid vägg av blad och blommor; för preparatet växter, lämna 3 fot utrymme mellan buskar.

Vård

När "Dubbel Knockout" rosor har installerats, kräver de ingen särskild omsorg. De behöver inte vara deadheaded för att rebloom, och de är toleranta mot torka, jordar och värmen. för en överväldigande uppvisning av blommor, mata rosorna en gång i månaden från tidig vår till sena sommaren. Knockout rosor producera rikligt utan extra uppmärksamhet, men ytterligare näringsämnen kommer att förstärka deras prestanda.

Vinter förberedelser

"Dubbel Knockout" rose är ganska kall-tolerant och framgångsrikt kan odlas så långt norrut som Pennsylvania, Ohio, Illinois, Indiana och Iowa. Dock i kallare regioner, bör buskarna skyddas från de skadliga effekterna av vintervädret. När bladen börjar mörkna, trimma käppar tills de är cirka 2 fot lång. Sedan täcka käppar med ett isolerande skikt av flis, bark, strimlad löv, halm eller sågspån. Ta bort det skyddande lagret tidigt på våren när vädret börjar att värma och marken har börjat Tina.