Hur långt från en byggnad ska jag plantera Diadembusksläktet?

Diadembusksläktet är en tropisk blommande buske, med en något majoritetsinnehav vana. Native till Brasilien, den vanligaste odlade arten är Diadembusksläktet urvilleana, allmänt känd som "princess blomma" eller "ära bush." Överväga att anläggningens ljus krav och dess mogna storlek innan plantering.

Storlek

Diadembusksläktet är en spretig växt, med en smal stjälk som växer utåt från mitten. Utan beskärning, kan en mogen buske vara 10 till 12 fot i diameter. Detta innebär för en lättskött trädgård, plantering Diadembusksläktet minst 5 till 6 fot från en byggnad.

Ljusexponering

En av attraktionerna i Diadembusksläktet är dess dramatiska lila blomma. För bästa blomning behöver växten massor av ljus, även om lite afternoon skugga kan vara en god funktion i varma klimat. När plantering buskar nära strukturer, överväga om överhäng eller andra prognoser kommer att blockera ljuset.

Kultur och webbplats

Diadembusksläktet, som blommar på och av under hela året, har dramatiska blommor och blad som gör det idealiskt som en eller flera fristående anläggning. Den trivs i rik, väldränerad jord, med regelbundna utfodringar efter blommande och extra vatten i torra perioder. Det är inte härdig i kalla vinterklimat.