Hur långt bör en trädgård från ett staket?

Hur långt bör en trädgård från ett staket?

Stängsel tjäna olika syften. Några är uppförd för visuella intryck; andra är rent funktionell. Bästa närheten av din trädgård till ett staket beror på omständigheterna.

Överväganden

Trädgårdsmästare bör överväga vilken typ av trädgård, trädgården kräver underhåll och syftet med staketet.

Typer

När du väljer en plats för en köksträdgård, orientera det minst 2 till 3 fot bort från närmaste staket. Detta ger tillgång från någon sida för skörd och ogräsrensning, och du kommer att kunna få en gräsklippare eller en skottkärra mellan trädgården och staketet att hjälpa till med underhåll. Att vara ute i fria kan också trädgården för att få den maximala mängden solljus.

Andra typer av trädgårdar som inte kräver så mycket hjälpmedel kan planteras alldeles intill ett staket. Staketet kan också tjäna som bakgrund för blomma bildskärmar. Höga perenner som Stockros och Riddarsporrar kan ser otroligt planterade bredvid ett vitt staket som ekon deras höjd.

Fördelar

Stängsel har många fördelar. De kan ge en samlingspunkt, utesluta trädgård skadedjur som kaniner eller hindra en trädgård från trampar av gångtrafik. Tar lite tid att tänka på placeringen av staketet och trädgården minimerar framtida problem med tillgänglighet.