Hur länge tar det en banan Squash frö att gro?

Hur länge tar det en banan Squash frö att gro?

Banana squash är en typ av vinter squash odlas i bakgård trädgårdar över hela USA Det kräver gott om växande utrymme på grund av de vegetabiliska mogna storlek. Banana squash är en varm-säsong grönsaker som har plockat och ätit då det utvecklas till sin mogna frukt steg. Att veta utvecklingsstadierna för bananer squash hjälper till att bestämma när det är redo för skörd.

Om

Banana squash är bland grönsakerna klassificeras som en cucurbit. Gurkväxter inkluderar pumpor, vattenmeloner, kalebasser och squash sorter som har samma egenskaper utseende och tillväxt. Banana squash är olika stor squash, väger så mycket som 6-40 lbs. efter sort du plantera, den har en rosa, blå eller grå hud som övergångar för att rosa när det närmar sig skördetid. Banana squash har en lång, smal form med spetsiga ändar, som liknar en vanlig banan. Den har en ljus gul-orange kött.

Utveckling

Fröplantorna eller så fröer utomhus under våren ca tre veckor efter sista frost när markens temperatur är cirka 60 grader Celsius. Squash bananplantor gro i temperaturer från 50 till 90 grader Fahrenheit. Det tar cirka tre till fyra veckor för växter att gro och cirka fem till sex veckor från förökning innan frukt set sker normalt. Blomma droppe och därmed minskade grödan storlek är möjligt när temperaturer över 100 grader Fahrenheit, även om om frukt har redan bildats, fortsätter att mogna även i extrem värme.

Skörden

Banana squash kräver 60 till 110 dagar till fullt mogna på rankan. Topp mognad period är i allmänhet från sommar till början av hösten. Plocka bananer squash när dess stam blir grå och lockar. Vid denna tid, skalet också hårdnar och squash är fast. Anläggningens vinstockar och stjälkar bör visas torr och känner mig hårt under skörden.

Överväganden

Det är bäst att låta bananer squash fullt mogna på rankan, skörda återstående bananer squash i September och oktober före den första frosten, om möjligt. Frost skadar växter och squash och gör den oätliga. Skär squash från sin vinstock, lämnar ungefär 3 inches av stjälken på frukt att förlänga lagringstiden. Förvara bananer squash i en fuktig plats med temperaturer mellan 80 och 85 grader Celsius i ca 10 dagar och sedan lagra den i en torr plats med temperaturer på 50-60 grader Fahrenheit. Det bör hålla för ca sex veckor när lagras korrekt. Alltid skydda växter från hotet om frost genom att täcka dem med plast. En droppe i temperaturer ökar den squash sockerhalt och ändrar dess smak.