Hur länge pumpor senast?

Amerikaner tenderar att kalla någon orange-färgade kalebass eller squash en pumpa. I själva verket pumpor kan växa från någon av tre arter: Cucurbita maxima, Cucurbita pepo och Curcurbita moschata. Oavsett art, pumpa vinstockar utbredning över trädgårdsjord och behöver massor av solljus för att växa bra, blommar och sedan producera frukt. Pumpor är intoleranta mot frost, så plantera pumpafrön i slutet av våren till midsommar, när temperaturen är varm och tropisk. Helst bör du tid för plantering så att pumpor är redo för skörd från början till mitten av oktober.

Växten livslängd

Pumpor är ettåriga växter. Fröna gro, växa till mogna växter, bloom och producerar frukt i en växtsäsong som varar mellan 80 och 120 dagar, beroende på sort. När frukten mognar helt och fröna inuti dem är mogna, dör pumpa växten. Höst frost dödar också pumpa växter, oavsett deras ålder. Pumpor är omplanteras varje år i trädgårdar för att producera en ny gröda.

Pumpa mognad

Det är viktigt att övervaka utvecklingen av pumpor på rankan i trädgården eller området. När omogna pumpor är fortfarande gröna och utvidgning, det finns fortfarande massor av ytterligare tillväxt behövs. När gröna huden börjar byta till gula ränder och så småningom blir orange, kommer de vara redo för skörd inom två till fyra veckor. Plocka pumpor från vinstocken först när skalet är hårt och huden är en full, djup orange. När mogen, börjar pumpor att bryta ner inom en månad om temperaturerna är fortfarande varm i trädgården. Frost och fryser kan också skada pumpa frukt vävnader som orsakar röta.

Skörd

Skär pumpor från vinstocken så att en stam stubbe 3 till 4 inches lång förblir på pumpan. Lyfta pumpor av stammen ofta orsakar stammen att slita upp i pumpan helt off. Stemless pumpor ruttnar snabbare, eftersom patogener tränger igenom såret och tunna vävnader överst på pumpan. Alla pumpor saknar en stam ska användas innan skaft frukterna, som är mest sannolikt att lagra väl i flera månader. Blåmärken frukt och omogna pumpor är inte värda skörd för långtidsförvaring eller uppvisning.

Lagra pumpor

Skördade pumporna har lång hållbarhet när den placeras i ett svalt och torrt område. Fuktighet förkortar lagring livslängd och hållbarhet minskar också när temperaturen ökar. Mogen, opåverkad pumpor pågå i upp till tre månader om i ett rum som är mellan 50 och 55 grader Fahrenheit. Om du placerar pumpor i genomsnittlig luftfuktighet på 50 till 60 procent i cool rum på 45 till 50 grader, kan de lagras i tre till sex månader. Aldrig kylskåp pumpor, eftersom temperaturen är för cool och luftfuktigheten inne i kylskåpet är ofta alltför hög. Alltför torra rum kan torka ut och förtidigt skrumpna pumpor. Förvara inte pumpor med äpplen, som eten släpptes av äpplen förkortar pumpa hållbarhet.