Hur länge gör den ta gurka plantor att gro?

Hur länge gör den ta gurka plantor att gro?

Den tid det tar för gurka plantor att gro och vara redo för transplantation beror på en mängd faktorer, av vilka några kan påverka enskilda stadier av tillväxt. Gurka anläggningen är varma vädret grönsak som kräver vissa förutsättningar för optimal eller snabb tillväxt och utveckling. När villkoren inte är optimalt, tar det längre tid för gurka plantan att utveckla under vardera av de olika stegen.

Villkor

Gå från gurka frön till plantor, måste gurka utsäde/anläggningen gå igenom flera steg, från grobarhet på groddar till Groddplanta utveckling. De optimala temperaturerna för gurka växt utveckling är mellan 75 och 80 grader F för markens temperatur. Inom detta spänna av temperaturer utvecklar gurka anläggningen snabbt, utan extra stress till växten. Om temperaturen är över eller under detta spänner, långsammare utveckling av anläggningen.

Grobarhet tid

Gurka fröet grobarhet tid beror på odlingsförhållanden. Om marken är mellan 75 och 80 grader F, då tar det i genomsnitt sju till tio dagar för fröet att gro.. Under denna period, kan det finnas ingen synlig utveckling om fröet planterades i jord. Om temperaturen understiger 75 grader F, kan grobarhet perioden ta upp till tre veckor. Gurka utsädet kan inte motstå ännu ett ljus frost, så om temperaturen är för kallt, utsädet kan aldrig gror.

Skottbildning tid

Under optimala förhållanden, med optimal markens temperatur, kan det ta ytterligare tre till sju dagar för grodda utsäde blir synlig ovan jord. Detta innebär att det första synliga tecknen på gurka växt utveckling sker mellan 10 till 17 dagar efter plantering. Om det finns jord temperaturväxlingar, särskilt om vädret blir svalare, kan sedan det ta upp till tre veckor innan synliga groning.

Redo för transplantation

Tiden mellan förekomsten av gurka spira och mogna plantan redo att transplantera beror på luft och mark temperaturerna, liksom mängden solljus och bevattning. Om gurka plantan tar emot sex till åtta timmar för full sol per dag och hålls väl vattnas, kommer att plantan utvecklas mycket snabbare. Optimal luftatemperaturen för plantan att utveckla är mellan 75 och 95 grader F. Om optimala förhållanden finns tillgängliga, kan då plantan vara redo för transplantationen i så få som två veckor efter groning.