Hur lång tid tar det för Collard frön att växa in i växter?

Hur lång tid tar det för Collard frön att växa in i växter?

Collard (Brassica oleracea,) är en härdig tvåårig växt som vanligen odlas som en årlig i vår eller höst trädgårdar. Denna lummiga grönsaker är mörkgrön, liknar kål och grönkål och är en utmärkt källa till betakaroten, C-vitamin och kalcium. Collards är cool-väder grönsaker som tål temperaturer runt 20 grader Fahrenheit. De dagar som krävs från frö till skörd för collards är 85 till 95 dagar. Men påverka många faktorer anläggningens tidslinjen, inklusive olika vuxit, odlingsförhållanden och skörd system som används.

Fröet grobarhet

Collard frön planteras i den idealiska jordtemperatur för groning--70 till 75 grader Fahrenheit--tar fem till tio dagar att gro.. Du kan börja collard frön inomhus fyra till sex veckor före sista förväntad frost i ditt område och sedan plantera transplantationerna in i trädgården. Ett annat alternativ är att så frön direkt i trädgården när du kan arbeta i jorden på våren. Hålla jorden fuktig men inte blöt under perioden grobarhet.

Plantering webbplats

Välj och Förbered plantering platsen minst två veckor innan plantering för att säkerställa de bästa odlingsförhållanden finns. Välja en plats med full sol och rik, väl dränerande jord. Idealiska pH-nivån för collard är i intervallet från 6,5 till 7,5. Få en markprover för exakta näringsämnen som behövs och sedan lägga till dessa i marken. Eller åtminstone införliva flera inches av organiskt material, som kompost och gödsel i topp 6 till 12 inches av jord i åldern.

Plantering och avstånd

Så collard fröer i fuktig jord på mindre än 1 tum djup. Space frön 3 inches isär i raderna 2 till 3 fot apart. Tunna plantor till en växt varje 6 till 12 inches när växterna har två uppsättningar av bladen. Plantera collard transplantationer på samma djup av behållarna varje 6 till 12 inches i rader och sedan vatten transplantationerna väl att bosätta sig på plats. Det exakta avståndet kan variera beroende på skörd systemet används.

Skörd system

Collard växter skördas med hjälp av olika system under hela växtsäsongen, som också kommer att påverka dagarna behövs. Du kan använda en eller flera metoder för skörd. Detta inkluderar skörd unga collard växter när du gallring plantor och unga plantor. Bladen på 12-tums collard växter kan hämtas från botten som växterna växer. Hela växter kan också klippa och skördas när de når 6 inches i höjd eller när de är fullvuxen.