Hur lång tid förrän en Cypress vinrankan blommar?

Hur lång tid förrän en Cypress vinrankan blommar?

Cypress vinstockar eller Ipomoea quamoclit, kommer från morgonen härlighet och kallas ofta star ära, kardinal klättrare, cypress vine, indiska rosa eller cypress vine morning glory. Native till tropiska Amerika, cypress vinstockar har naturaliserad i många områden i USA, främst i US Department of Agriculture härdighet zoner 6 om 10.

Växten Beskrivning

Cypress vinstockar är en snabbväxande slingrande vinstockar med lacy, fjäder-liknande blad och doftande små röda (eller ibland vitt i vissa sorter) tubular, stjärnformade blommor. Prålig blommorna blommar juni till oktober och locka fjärilar och kolibrier. Denna tropiska vinstock vanligtvis växer som en årlig men ofta dyker upp på våren från frön som faller och bo i marken genom vintern. Cypress vinstockar kan nå 20 fötter under perfekta förhållanden men oftast växer från 6 till 10 fot lång.

Behandla och start frön inomhus

Så fröer inomhus sex till åtta veckor innan sista frost. Skrapa eller skär och bada sen cypress vine fröna i rumstemperatur vatten för två till 24 timmar innan plantering. Dessa metoder kommer att påskynda grobarhet. Så frön 1/4 tum djupt i cell förpackningar eller små 2-tums krukor. Lägg fröna i ett läge med temperaturer av 70 grader Fahrenheit. Upprätthålla fuktig men inte blöt, marken tills fröna gro i fyra till 21 dagar. Plantera transplantationerna utomhus under våren.

Plantera Cypress Vine frön utomhus

Den bästa tiden att plantera cypress vine frön utanför är efter den sista chansen att frost har gått i ditt område. Välj en plats med full sol och väl dränerande jord. Välj en plantering plats nära ett stöd att låta vinstocken att klättra på en spaljé, arbor, staket, tillhandahållande eller liknande struktur. Rensa området av alla blad och så cypress vine frön varje 4 till 6 inches. Tunna plantor till en eller två växter varje 12 inches.

Plantera transplantationer och blom Period

Plantera cypress vine transplantationerna på samma djup tidigare planterats och på ett avstånd av en växt varje 6 till 12 inches. Ge extra vattning i avsaknad av regn som behövs för att upprätthålla fuktig jord under hela växtsäsongen för optimal tillväxt och blomma produktion. Den snabb växande cypress vinstocken kommer ofta producera de första blommorna inom en månad att plantera frön. Bloom perioden av vinstockar kommer att fortsätta fram till den första frosten på hösten.