Hur lång tid för en Dahlia att växa?

Hur lång tid för en Dahlia att växa?

Dahlia ge showstopping intresse i en trädgård med vissa sorter som är lika stor som 12 inches. Färger allt från vitt och gult till pulserande purpur och scharlakan apelsiner och formationer varierar från singel-ror kronblad blom till flera-rad kronblad blommor. Kronbladen kan pekade eller rundade och formade regelbundet eller oregelbundet. Med rätt skötsel, bör du kunna växa och njuta av dessa bländande skönheter omkring tre månader efter plantering.

Plantering

Välj en plantering webbplats som har minst sex timmars solljus per dag i ett område som är skyddat från starka vindar. Den bästa jorden för dahlior är djup med bra dränering och har ett pH på 6.0 till 6,5. Du kan plantera stora rotknölar rötter ca två veckor före den senaste vårfrost, men plantera inte små tills all sannolikhet av frost har passerat. Utrymme de stora-blommande sorterna tre till fyra fötter apart och små ben isär. Gräva ett 8 - till 10-tums hål, lossa smuts på dess botten. Fyll hålet med 6 inches av jord och placera rotknölar rot på sin sida med ögonen i den uppåtgående positionen. Täck med de återstående 2 till 3 inches av jord.

Vård

Vattna inte rotknölar rötter efter plantering tills groddar form över marken. När plantorna är etablerade, vattna dem djupt en eller två gånger i veckan under varmt väder. Undvik marktäckning för tidigt runt de unga växterna. När mataren rötter form, använda 4 inches av marktäckning med löv, halm eller torv. Använd inte en hög-kvävegödsel. Använd i stället en med en hög andel av kalium och fosfor, som 0-20-20. Gödsla en gång under de första 30 dagarna av plantering och upprepa en månad senare.

Tidsram

När du planterar dahlia knölarna, krävs ett par veckor innan skott våren upp från marken. Formuläret skjuter långa stjälkar och producera blad hela sommaren. I augusti producera stjälkar knoppar och bildar blommor. Höstens första frosten dödar bladverk, och vintertemperaturer under 15 grader Fahrenheit döda rotknölar rötter. Därför ta bort knölarna från jorden och förvara under vintern.

Vinter knölen lagring

Efter en hård frost i höst, skär blad ner till ungefär 3 inches ovanför marken. Använda en spading gaffel för att få upp varje klump från marken. För att förhindra kapning börja av rotknölar rötter, gräva ungefär en fot från den centrala delen av anläggningen. Sprid ut klumpar i en skuggig område med bra ventilation och låt dem bota några dagar. Efter detta, placera klumpar i en välventilerad låda, täcka dem med lätt fuktad torv. Förvara dem i ett område som är mellan 35 och 50 grader Celsius under vinterhalvåret. Om de börjar att torka ut, strö dem med lite vatten.