Hur lång en staket behöver du för en Coyote?

Hur lång en staket behöver du för en Coyote?

Som coyotes blir gemensamma sevärdheter i städer och förorter rikstäckande, är husägare bli oroade över hur till hålla dem ute gårdar. Men hur lång ett staket bör vara att avskräcka coyotes kan bero mer på lokala zonindelning lag än Canis latrans hoppande förmåga. Många kommuner begränsa staket höjder till 6 fot, men coyotes hoppa över hinder att höga om de är toppad med taggtråd eller andra enheter som omintetgöra intrade.

Hur Coyotes hoppa staket

Coyotes hoppa "lätt" över 8-fot staket, enligt webbplatsen öknen USA., som noterar en instans i vilka åskådare såg en "klättra" ett 14-fots cyklonen staket. Massachusetts avdelningen för fiske och Wildlife webbplatsen säger att coyotes vanligtvis inte hoppa högt staket i en enda bunden. De grepp toppar med sina främre tassar och sparka deras bakbenen. De är också experter på gräva, så det är nödvändigt att lägga under marken hinder till botten av staket. Södra Kaliforniens Ventura County regeringen webbplats konstaterar att husägare ge coyotes klättring fördelar när de stack trä, gården skräp och andra material intill staket.

Staket-Top avskräckningsmedel

För att göra det svårt för coyotes till valv över staket, Massachusetts Department of Fisheries och Wildlife webbplats tyder på strängarna PVC-röret på tråd överst på staket. Spinning åtgärden gör det svårt för coyotes att greppa staket toppar. Ventura County webbplatsen säger andra möjliga staket-top avskräckningsmedel inkluderar lågspänning, chock wire--också används på landsbygden boskap stängsel-- och vinklade, passiv inför förlängare genom vilka rader av taggtråd är uppträdda.

Hund familjemedlemmar

Coyotes är relaterade till wolves, inhemska hundar och schakaler. Medlemmar av familjen hund kan korsa rasen. Därför vissa coyotes del hund och kallas "coydogs" medan de som korsar med vargar kallas "coywolves." Avel kan vara ytterligare komplicerat om en coydog och coywolf kompis. New York Times rapporterar att vissa forskare teoretisera större coyotes i nordost är faktiskt wolf hybrider. Medan västra öknen coyotes får väga så lite som 20 pounds, är deras östra släktingar ca 40 pounds.

Coyote kost

Coyotes är opportunistiska ätare som anpassar sig till oavsett födokällor som de hittar i sin miljö, inklusive djur, sopor, trädgård producera och små sällskapsdjur. Dock i naturen äter de huvudsakligen möss, kaniner, ground ekorrar, andra små gnagare, insekter och frukt och bär av vilda växter. I sydväst äter de även reptiler.

Territoriell Expansion

Coyotes har anpassat sig till miljöer, inklusive sydvästra öknar, Colorados berg och storstadsområdena Denver, Detroit, New Orleans i New York och Washington, D.C. forskare har spårat ca 2 000 coyotes i Chicago och dess förorter.